Antena Căutare

Zeci de oameni au facut o baie rece ca gheata pentru a recupera crucea de Boboteaza

In numele crucii zeci de oameni au facut astazi o baie rece ca gheata. Boboteaza a scos pe dealuri, in vai sau pe litoral mii de credinciosi, in ciuda frigului. Slujba de sfintire a aghiasmei a culminat, in multe locuri, cu recuperarea, de catre cei mai curajosi dintre ei, a unei cruci aruncate in apa de catre preot.

Aruncarea crucii in apa, de Boboteaza, este un obicei care se pastreaza inca in multe locuri din tara.

La Constanta, mii de credinciosi s-au adunat pe malul marii la slujba de sfintire a apei de catre Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.

Dupa ce si-au luat binecuvantarea de la preot, 7 tineri braileni s-au luat la intrecere in Dunare. Dintre toti, doar unul a fost castigator.

Ca sunt sanatosi tun a trebuit sa demonstreze si ceilalti temerari credinciosi cu rezultatele unui examen EKG, ca organizatorii sa fie siguri ca impactul cu apa nu le va dauna. Ceva mai norocos a fost, insa, un galatean.

La fel de multa voie buna a fost si la Buzau. Crucea aruncata in apa este una sfintita, care poarta in ea tainic puterea lui Hristos. Cine se arunca in apa de Boboteaza va fi ferit de toate bolile.

Si tot traditia spune ca aruncarea si recuperarea crucii din apa simbolizeaza intrarea si iesirea lui Hristos din apa Iordanului. Dupa slujba de sfintire a apei , localnicii se intorc cu aghiazma acasa si stropesc viile si pomii, pentru ca, spun ei, alunga raul din calea rodului.

Statiunile de la munte sunt in continuare pline de turisti din Republica Moldova... Mircea Albulescu, internat de urgenta la spitalul Floreasca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x