Antena Căutare

Zeci de persoane au protestat, într-un cartier din Iaşi, nemulţumite că în locul unui parc ar urma să fie construit un bloc cu zece etaje

Câteva zeci de persoane au protestat, miercuri după-amiază, în cartierul ieşean Nicolina, nemulţumite că un parc din zonă va fi distrus, iar în locul acestuia va fi ridicat un bloc cu zece etaje.

Zeci de persoane au protestat, într-un cartier din Iaşi, nemulţumite că în locul unui parc ar urma să fie construit un bloc cu zece etaje
Iasi,cartierul Nicolina,protest,bloc

Câteva zeci de persoane au protestat, miercuri după-amiază, în cartierul ieşean Nicolina, nemulţumite că un parc din zonă va fi distrus, iar în locul acestuia va fi ridicat un bloc cu zece etaje.

Locatarii de pe strada Răzoarelor din municipiul Iaşi spun că nu înţeleg de ce Primăria şi-a dat acordul ca între blocuri să fie ridicat un imobil cu zece etaje, în loc să fie modernizat parcul din zonă.

"De 30 de ani locuim aici şi nu înţelegem cum e posibil aşa ceva. Am depus plângeri peste tot, am fost şi la Primărie în audienţă, ne-au spus că locatarii au fost de acord, dar noi nu am semnat nimic, nu ne-a întrebat nimeni nimic. Ne-am trezit într-o dimineaţă că au venit şi au pus gardurile astea în parc. Cum să faci bloc cu zece etaje la doar câţiva metri de alte blocuri?", a spus unul dintre participanţii la protest.

Un alt locatar a propus ca oamenii să meargă să protesteze în faţa Primăriei dacă lucrurile nu se vor rezolva.

La eveniment a fost prezent şi deputatul PNL Marius Bodea, el precizând că legea spune clar că acolo unde sunt spaţii verzi nu se dau autorizaţii de construcţie.

"Deocamdată s-a dat doar autorizaţia de împrejmuire, dar pas cu pas se va merge către ţinta finală, aceea de a face acolo un turn. Terenul este proprietatea unui dezvoltator, dar administraţia locală ar trebui să apere drepturile locatarilor, nu să fie mână în mână cu aceşti samsari. Primăria poate să facă un schimb de terenuri, să dea în altă parte, iar Primăria să reamenajeze parcul. Dezvoltarea urbană se face cu cap, nu la nimereală. Primăria este total nepăsătoare la haosul care s-a instalat în oraş atunci când vine vorba despre noile construcţii. De doi ani de zile vorbesc despre toate aceste lucruri care nu reprezintă cazuri izolate, astfel de focare de nemulţumire apar în aproape toate cartierele oraşului", a afirmat deputatul Marius Bodea.

În Consiliul Local, tema imobilului de pe strada Răzoarelor a fost discutată în şedinţa de miercuri, iar primarul Mihai Chirica i-a acuzat pe reprezentanţii PNL că "întărâtă în mod fals şi samavolnic o parte a populaţiei".

Primarul Chirica a spus că dreptul la proprietate este garantat prin Constituţie şi că "un edil nu se poate împotrivi acestui drept, indiferent de numele proprietarului".

Chirica nu a precizat dacă Primăria va eliba autorizaţia de construire în zona respectivă.

Săptămâna trecută, câteva zeci de persoane au protestat în cartierul Tătăraşi din municipiul Iaşi, acuzând Primăria că a aprobat construcţia unui bloc pe spaţiul verde. Locatarii s-au arătat revoltaţi că mai mulţi copaci au fost deja marcaţi pentru tăiere şi spun că nu au fost consultaţi în privinţa proiectului imobiliar.

Sursa: News.ro

Dezastru la Aeroportul Otopeni! Ministrul Transporturilor: „Pasagerii sunt nevoiţi sa stea pe marginea scărilor şi pe pe... România a pierdut anul trecut încă 23.000 de locuitori, iar fenomenul de îmbătrânire demografică s-a accentuat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x