Antena Căutare

Zeci de români au intrat în contact cu italianul confirmat cu coronavirus. Medic din Craiova, în carantină după ce a călătorit în același avion

Un medic român a anunțat autoritățile din Craiova că a fost în același avion cu care a venit în țară italianul de 71 confirmat cu coronavirus. Autoritățile din Gorj, județul unde bărbatul a petrecut cel mai mult timp din vizita sa în România, sunt în alertă. Omul de 71 de ani ar fi intrat în contact cu alte sute de persoane.

Medicul care a călătorit în același avion cu italianul are dublă cetățenie, locuiește în Craiova și s-a dus singur la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova. Urmează să fie dus la un centru de carantină.

Citește și: Italianul infectat cu coronavirus, care a vizitat România, a făcut primele declarații: "Am fost în Craiova, dar nu m-am îmbolnăvit acolo"

Celulă de criză în două județe, în Dolj și Gorj

E alertă în două județe, în Dolj și Gorj, pe unde s-a plimbat italianul confirmat ca fiind diagnosticat cu coronavirus. Sunt în analiză la Institutul Matei Balș 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetățeanul italian depistat pozitiv de autoritățile italiene.

Nicio persoană nu a fost confirmată cu coronavirus în România până în acest moment, au anunțat autoritățile.

Patru zile s-a plimbat bărbatul prin România. Diagnosticul a venit imediat cum a ajuns în ţara natală. Pe 18 februarie, la miezul nopții, bărbatul a ajuns în localitatea Bâlteni. A stat aici doar jumătate de oră, timp în care și-a lăsat fiul de 10 ani, la bunici. Socrii italianului, o cumnată și o vecină au fost primii care au intrat în contact direct cu bărbatul. A fost o noapte ce cercetări şi căutări pentru autorităţile din Gorj care vor să refacă traseul bărbatului.

Citește și: Dezvăluire bombă despre coronavirus! Medicul Ciuhodaru a recunoscut totul! „Am luat deja primele măsuri”

Italianul cu Covid-19 a mers și în Târgu Jiu

Bărbatul a plecat apoi la Târgu Jiu, unde s-ar fi întâlnit cu mai mulți oameni de afaceri. Două persoane, soț și soție, care au intrat în contact cu el, s-au prezentat aseară la spital. Ei au fost izolați și le-au fost luate probe. Speriat, un edil din Gorj a ajuns și el la spital. S-a întâlnit cu un cetățean italian căruia i-a prezentat un fond de vânătoare și i-a fost teamă să nu fie chiar cel infectat cu noul coronavirus.

Înșelătoria cu coronavirusul, modul prin care hoții te lasă fără bani! Cum sunt păcăliți românii... Un taximetrist, erou de ocazie! A salvat de la moarte un copil și pe bunicul acestuia, care căzuseră cu mașina în apă - ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x