Căutare Live

Zi decisivă pentru Elena Udrea, care e pe punctul să afle sentinţa. Ultimul termen al procesului privind extrădarea din Bulgaria

Ultimul termen al procesului privind extrădarea din Bulgaria a fostului ministru al Turismului Elena Udrea, care are de executat în România o condamnare de 6 ani de închisoare, se va desfăşura vineri la Curtea de Apel din Sofia.

Ultimul termen al procesului privind extrădarea din Bulgaria a fostului ministru al Turismului Elena Udrea, care are de executat în România o condamnare de 6 ani de închisoare, se va desfăşura vineri la Curtea de Apel din Sofia.

Hepta

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din România, înainte ca Instanţa supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul ''Gala Bute''.

Vineri - ultimul termen în procesul privind extrădarea Elenei Udrea în din Bulgaria

Pe 7 aprilie, Udrea a fost prinsă de poliţia de frontieră din Bulgaria, în timp ce încerca să treacă în Grecia cu un autoturism pe la punctul de trecere Kulata.

La mijlocul lunii aprilie, tribunalul districtual din Blagoevgrad a aprobat punerea în executare a mandatului european emis pe numele ei şi extrădarea în România.

Elena Udrea a atacat acest verdict la Curtea de Apel din Sofia, notează Agerpres.

La termenul trecut al procesului, miercuri, avocaţii Elenei Udrea au făcut cereri suplimentare către magistraţii bulgari, solicitând audierea expertului Corneliu Liviu Popescu şi a martorei Ingrid Mocanu, prezentă în sala de judecată. De asemenea, avocaţii au solicitat poziţia unui expert în drept constituţional din România.

Citește și: Ce se întâmplă cu Elena Udrea, după ce judecătorii din Bulgaria i-au respins cererea de eliberare

După audiere, judecătorii de la Sofia au anunţat că s-a clarificat tot ce era necesar, iar vineri, 10 iunie, avocaţii şi Parchetul vor ţine pledoariile pe fondul cauzei, după care instanţa va lua o decizie.

Elena Udrea: Sper să am parte de o justiţie dreaptă în Bulgaria, ceea ce nu am avut parte în România

Fostul ministru Elena Udrea, aflată în arest în Bulgaria a declarat, miercuri, că speră să abă parte de o justiţie dreaptă în Bulgaria, ceea ce nu a avut parte în România, şi a precizat că se fac presiuni asupra celor din Bulgaria, lucru confirmat de purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel. Magistraţii bulgari decid, astăzi, dacă Elena Udrea va fi extrădată în România, potrivit news.ro.

”Sper să am parte de o justiţie dreaptă în Bulgaria, ceea ce nu am avut parte în România”, a spus Elena Udrea.

Citește și: Nouă lovitură pentru Elena Udrea. Ce i s-a întâmplat în timp ce se află în arest în Bulgaria, așteptând extrădarea

Ea a precizat: ”Ştiţi cum se fac presiuni inclusiv asupra justiţiei de aici, a spus-o chiar purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel, că se fac presiuni asupra celor din Bulgaria, e logic, dacă fac în Bulgaria, ce presiuni se vor face în România”, a spus ea.

Moșii de vară 2022: Tradiții și obiceiuri de moși care s-au păstrat din bătrâni. Ce bucate alese se împart în această zi... Inflaţia a ajuns la 14,5% în luna mai. Ce produse au înregistrat creșteri record. Uleiul s-a scumpit cu 44%, iar cartof...
Parteneri
Bulion de roșii cu ardei capia copți
Catine.ro
Ultimele știri
x