Antena Căutare

Ziana şi Raluca, primele cadre medicale care au ajuns la răniţii din Apuseni!

Prima oară i-au găsit moţii. Apoi, au apărut ele. Două tinere, voluntare la SMURD Cluj, au fost primele cadre medicale care au ajuns la răniţii din Apuseni.

Prima oară i-au găsit moţii. Apoi, au apărut ele. Două tinere, voluntare la SMURD Cluj, au fost primele cadre medicale care au ajuns la răniţii din Apuseni.

Au urcat ore întregi pe munte, prin zăpadă, cu echipamete grele în spate şi au acordat primul ajutor. Le cheamă Ziana şi Raluca. Şi ne-au povestit, în urmă cu puţin timp, prin ce au trecut în ziua în care s-a prăbuşit avionul în munţi.

Ziana Motora - 26 de ani - este medic rezident medicină de urgenţă şi paramedic voluntar la SMURD Cluj de cinci ani. Raluca Zăgănescu - 23 de ani - este studentă în anul IV la UMF Cluj-Napoca şi paramedic voluntar la SMURD Cluj de patru ani.

Pe cele două tinere le-a impresionat tenacitatea localnicilor, "mânaţi doar de dorinţa de a ajunge la răniţi", fără să se plângă de frig sau oboseală. Ele au încercat să o resusciteze pe studenta din avion aflată în stop cardio-respirator şi au evaluat starea de sănătate a celorlalte victime.

Ceea ce părea o zi obişnuită, cu intervenţii normale, s-a dovedit a fi pentru două tinere paramedic voluntar de la SMURD Cluj experienţa vieţii. Luni după-amiază, Ziana şi Raluca erau solicitate să facă transportul unui pacient de la UPU Cluj-Napoca la o altă clinică, dar s-a dat alarma, astfel că au trebuit să anuleze tot şi să plece în Munţii Apuseni, unde au aflat că se prăbuşise un avion. S-au întors la bază abia după 12 ore.

oobservator.tv

Elevul şi-a văzut profesorul cum moare!... Declarații ȘOCANTE! Medicul Victor Zota: "Iovan era încă în viaţă când au ajuns localnicii, însă medicii l-au decla...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x