Antena Căutare

7 Martie 2001, ziua care a schimbat definitiv istoria fotbalului! Un puști de 13 ani, pe nume Lionel Messi, debuta la copiii Barcelonei

Ziua de 7 martie 2001 este una care va rămâne mereu în istoria fotbalului mondial. În urmă cu exact 17 ani, un copil de 13 ani pe nume Lionel Messi debuta la echipa de copii a Barcelonei. Într-un meci cu cei de la Amposta, argentinianul și-a demonstrat primele calități, marcând și primul gol pentru catalani.

Bucuria lui Messi nu a adurat atunci prea mult, întrucât la următorul meci a suferit o fractură care l-a ținut tot sezonul departe de gazon. Dar Messi a luptat, și-a revenit, iar peste 3 luni semna primul contract cu Barcelona.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Astăzi, la 17 ani distanță, Lionel Messi este unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie, dacă nu chiar cel mai mare. Ajuns la 30 de ani, Lionel Messi a debutat la prima echipă a Barcelonei în sezonul 2004-2005 și a marcat cel puțin 40 de goluri în toate competițiile în fiecare sezon începând cu cel din 2009-2010.

Duminică, în minutul 26 al derby-ului cu trupa conaționalului său Diego Simeone, Messi l-a învins pe Oblak dintr-o lovitură liberă marcă înregistrată și a marcat golul 600 în carieră!

În cele 747 de meciuri pentru Barcelona, Messi are acum 539 de goluri. Restul până la 600, 61 de goluri, le-a marcat în cele 123 de selecții pentru naționala Argentinei.

Câteva dintre recordurile lui Messi în tricoul Barcelonei:
- De cinci ori câştigător al Balonului de Aur: în 2009, 2010, 2011, 2012 şi 2015.
- Singurul jucător care a marcat peste 40 de goluri pentru echipa de club, timp de opt sezoane consecutive
- Cele mai multe apariţii pe podium în cursa pentru Balonul de Aur (10)
- Recordul Mondial pentru cele mai multe goluri marcate într-un an calendaristic (91)
- A marcat în 21 de partide consecutive de campionat
- Singurul jucător care a marcat cel puţin 60 de goluri în două sezoane consecutive
- Cel mai tânăr jucător care bifează 100 de meciuri în Liga Campionilor

Decizie radicală luată de Gigi Becali la FCSB: un titular al roș-albaștrilor pleacă de la echipă. Un alt jucător s-a ”sa... "Am vorbit cu el cu o oră înainte să moară"! Ce i-a spus Davide Astori iubitei sale la telefon...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x