Acuzații șocante în lumea patinajului artistic. Partenera unui fost campion susține că a fost agresată sexual: „O persoană nevinovată nu se sinucide”

 

Acuzații grave în lumea patinajului artistic. Fostul campion american John Coughlin, care s-a sinucis la începutul anului, și-ar fi agresat sexual fosta parteneră, Bridget Namiotka, timp de aproape doi ani. 

„Sunt dezolată, dar John a făcut să sufere cel puţin zece persoane între care şi eu”, a scris Bridget Namiotka într-un comentariu publicat pe Facebook pentru susţinerea familiei lui John Coughlin.

„El m-a agresat sexual timp de doi ani. O persoană nevinovată nu se sinucide”, a adăugat aceasta.

Mesajul de susţinere a fost şters ulterior, iar Bridget Namiotka (29 ani) a publicat un mesaj pentru a reitera acuzaţiile sale: „Gândiţi-vă la toate femeile pe care le-a făcut să sufere. Avansuri cu caracter sexual, acest lucru există, mi s-a întâmplat şi mie şi altor persoane”, a explicat ea.

Bridget Namiotka a fost partenera lui Coughlin între 2004 şi 2007 pe când avea între 14 şi 17 ani.

Coughlin, care s-a sinucis la vârsta de 33 de ani, a fost campion al Statelor Unite la perechi în 2011 alături de Caitlin Yankowskas şi în 2012 cu Caydee Denney.

Devenit antrenor şi consultant TV la finalul unei cariere sportive de înaltă performanţă, el fusese suspendat cu titlu provizoriu în decembrie 2018 de către Federaţia americană de specialitate, precum şi de Centrul american pentru un sport sigur (Safesport) pentru fapte a căror natură nu fusese precizată.

Această suspendare fusese prelungită până la noi ordine, cu două zile înainte de moartea sa şi cu o săptămână înaintea Campionatelor SUA 2019.

Safesport este entitatea independentă responsabilă în Statele Unite cu anchetarea acuzaţiilor de abuz, de hărţuire şi alte violenţe sexuale în sport.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI