Antena Căutare

Agresorul lui Hardy a fost arestat pentru 29 de zile

In propunerea procurorului criminalist Aurel Soare, de arestare a lui Ionut Tanasoaia pentru 29 de zile, sunt aduse la cunostinta principalele informatii oficiale privind circumstantele in care baschetbalistul Hardy Chauncey a fost agresat.

Din dosar reiese faptul ca Hardy si-a pus sapca pe capul unei tinere in timp ce dansa in discoteca din Giurgiu, atragandu-si reprosuri de la un tanar, iar Ionut Tanasoaia a intervenit. In timp ce americanul ii dadea de inteles ca nu stie limba romana, agresorul l-a lovit puternic in barbie pe sportiv.

Victima a fost proiectata si s-a izbit cu capul de pardoseala salii de dans. Procurorul Aurel Soare, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Giurgiu, a propus Tribunalului giurgiuvean arestarea, pentru 29 de zile, a lui Ionut Tanasoaia pentru savarsirea infractiunilor de loviri cauzatoare de moarte si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice.

Concret, in noaptea de sambata spre duminica, ora 3.30, "la discoteca Emotione din Giurgiu, Tanasoaia a provocat scandal in prezenta a aproximativ o suta de persoane, lovindu-l cu pumnul pe Hardy Chauncey D (23 de ani), care a fost proiectat cu capul de pardoseala asfaltica a discotecii, ocazie cu care acesta a suferit leziuni traumatice corporale grave ce au condus la deces". Totodata, s-a tulburat grav ordinea si linistea publica, spune procurorul in propunerea de arestare a lui Tanasoaia.

Moartea sportivului a fost violenta

In dosar, au fost audiati mai multi martori, care au descris imprejurarile care au condus la conflictul spontan intre cei doi. S-a stabilit ca Hardy Chauncey dansa printre ceilalti tineri - asa cum proceda de obicei - si la un moment dat si-a pus sapca pe capul Alinei R, care dansa langa o masa pe care dansa Serban C., martor in dosar.

"Intrucat victima nu cunostea limba romana, nu a inteles reprosurile martorului (aflat in stare de ebrietate), motiv pentru care a intervenit si inculpatul (Ionut Tanasoaia). Victima, prin gesturi, i-a dat de inteles inculpatului ca nu cunoaste limba romana, insa acesta i-a aplicat o lovitura puternica cu pumnul in barbie. Victima a fost proiectata si s-a izbit cu capul de pardoseala salii de dans, situata la o diferenta de nivel de 40 de centimetri de locul unde se afla victima in momentul lovirii. Urmare a evenimentului respectiv, s-a tulburat grav ordinea si linistea publica, participantii la discoteca parasind clubul", consemneaza procurorul.

Tanasoaia si-a recunoscut fapta

Din analiza principalelor mijloacelor de proba, care au fost administrate au rezultat date si indicii temeinice, atat cu privire la vinovatia inculpatului, cat si cu privire la starea de pericol pe care o prezinta lasarea lui in libertate, fiind intrunite conditiile prevazute de Codul de procedura penala, spune Parchetul.

Tanasoaia a comis o infractiune contra vietii, pentru care pedeapsa prevazuta de lege este mai mare de patru ani, iar probele care privesc savarsirea faptelor constituie tot atatea probe certe cu privire la pericolul concret pentru ordinea publica, pe care l-ar prezenta lasarea in libertate a acestuia.

"Cercetarea in stare de libertate a inculpatului pentru faptele grave comise, infractiuni impotriva vietii, constituie o circumstanta ce ar putea incuraja si alte persoane sa comita infractiuni de acelasi gen si creeaza totodata un sentiment de insecuritate in randul colectivitatii locale", noteaza Parchetul in propunerea de arestare a acuzatului.

Fata de inculpatul Tanasoaia a fost luata masura arestare preventiva pentru 29 de zile.

Conform raportului preliminar oferit de IML dupa autopsia efectuata in cazul baschetbalistului decedat din cauza loviturii la cap pe care a suferit-o in barul din Giurgiu, Hardy a suferit o fractura de craniu si hemoragie masiva. Pentru aplicarea de lovituri cauzatoare de moarte, suspectul principal, Ionut George Tanasoaia, poate primi o pedeapsa cu inchisoarea intre 5 si 15 ani.

Sursa: gsp

Foto: gsp.ro

Vezi ce echipa va alinia Albania impotriva Romaniei!... Gigi Becali il vrea in continuare pe Marica: "Sa vina pentru retur!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x