Antena Căutare

Alberto Contador, prins dopat in Turul Frantei

Un nou campion sta sa cada! Triplul cistigator al Turului Frantei, Alberto Contador, a fost depistat pozitiv la un control antidoping efectuat in timpului editiei din acest an.

Spaniolul a fost depistat pozitiv cu clenbuterol in urma unui test efectuat in cea de-a doua zi de pauza a editie 2010 a Turului Frantei. UCI a anuntat ca "rutierul va fi suspendat pe durata nelimitata pina cind se va lua o decizie oficiala".

Clenbuterolul este o substanta care este folosita pentru tratarea astmului bronsic. Acesta este folosit insa de sportivi pentru cresterea masei musculare si arderea grasimilor. Luat in doze mari este extrem de periculos!

"Concentratia descoperita e de 400 de ori mai mica decit concentratia pe care o pot detecta laboratoarele acreditate", mentioneaza comunicatul UCI. Purtatorul de cuvint al lui Alberto Contator a anuntat ca acesta este victima unei contaminari alimentare si ca ibericul va sustine o conferinta de presa in cursul zilei de astazi.

Contador a cistigat Le Tour in 2010 la 39 de secunde de luxemburghezul Andy Schleck. O victorie controversata de multi, dupa ce in etapa a 15-a acesta a profitat de problemele mecanice ale adversarului sau. Ibericul a terminat etapa cu un avans de exact 39 de secunde, aceasta fiind si diferenta la finalul turului.

"El Pistolero" semnase recent un contract pe doua sezoane cu Team Saxo Bank. Bjarne Riis, team managerul echipei, dezvaluia ca Alberto ar urma sa atace victoria in toate cele trei Mari Tururi intr-un singur sezon.

Napoli joaca cu rezervele impotriva Stelei... Valeri Gazzaev a demisionat de la carma formatiei Dinamo Kiev...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x