Antena Căutare

Aur pentru David Popovici la Campionatul European de nataţie pentru juniori. VIDEO cu performanța sportivului

David Popovici a obţinut medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatului European de nataţie pentru juniori, la Otopeni.

david popovici la bustul gol Galerie
David Popovici a obţinut medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatului European de nataţie pentru juniori, la Otopeni. | Profimediaimages.ro

În public, David Popovici a avut o mulțime de susținători. Aceștia l-au încurajat încă de când a intrat și s-au oprit când se pregătea să înceapă cursa nebună.

David Popovici a câștigat aurul la Campionatul European de nataţie pentru juniori

David Popovici e pe val. Înotătorul român a reușit să obțină o nouă medalie de aur. De această dată, a făcut-o în România, la Otopeni, unde s-a ținut Campionatul European de nataţie pentru juniori.

Mare favorit în finala de la 100 m liber, în care deţine titlul mondial de seniori, David Popovici şi-a respectat statutul de mare campion, a întors primul la 50 m (23sec06/100).

Citește și: David Popovici, noua senzație a natației mondiale, oferte senzaționale din America. Ce se poate întampla cu el dupa JO 2020

Apoi a accelerat impetuos şi a oprit cronometrul la 47sec69/100, depăşindu-i pe adversarii săi principali, britanicul Jacob Whittle şi cipriotul Nikolas Antoniou, care au completat podiumul, cu 96/100 respectiv 1sec98/100.

David deţine recordul mondial de juniori la 100 m liber cu timpul de 47sec13/100.

VIDEO David Popovici la Campionatul European de nataţie pentru juniori

David Popovici a încheiat proba cu timpul 47.69. Pe locul doi s-a clasat britanicul Jacob Whittle (48.65), iar pe locul trei a terminat cipriotul Nikolas Antoniou (49.67).

Popovici a mai câştigat la Otopeni aurul la 50 m liber, la 200 m liber şi la ştafetă 4x100 m liber, dar şi argintul la ştafetă combinată 4x100 m liber.

Este a cincea medalie cucerită de David Popovici (CS Dinamo), antrenat de Adrian Rădulescu, la Europenele de la Otopeni.

Pentru România au mai obţinut medalii Vlad Stancu – aur la 1500 m liber şi argint la 800 m liber şi Bianca Costea – argint la 50 m liber, potrivit News.

Iată performanța sportivului român:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Campionatele Europene de înot pentru juniori 2022 se desfăşoară la Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni în perioada 5-10 iulie. La competiţie participă 494 de sportivi din 42 de ţări. România este reprezentată de 26 de înotători, 14 la masculin şi 12 la feminin.

Ce a transmis Simona Halep, după înfrângerea din semifinalele de la Wimbledon 2022: „Nu am nicio explicație”... România, pe locul 3 în clasamentul pe naţiuni la CE pentru juniori de la Otopeni. Câte medalii au obținut sportivii noșt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x