Antena Căutare

Barrichello, retras fortat din Formula 1? Kimi Raikkonen e favorit sa-i ia locul

Rubens Barrichello, pilotul brazilian de la Williams, ar putea fi lasat la vatra din sezonul viitor, din cauza evolutiilor mult sub asteptari. Parcursul sud-americanului s-a tradus in cel mai slab sezon din istorie pentru echipa lui Frank Williams.

Este posibil asadar ca intrecerea de la Interlagos, din week-endul tocmai incheiat, sa fi fost ultima pentru pilotul de 39 de ani. Speculatiile au fost alimentate chiar de Frank Williams, care a declarat in mai multe randuri ca trebuie sa schimbe ceva, ori venezueleanul Pastor Maldonado are un atu, fiind sustinut de cel mai important sponsor al echipei lui Williams.

Pentru locul lui Barrichello se bat nu mai putin de patru piloti, dar nu e exclus ca Frank Williams sa-l inlocuiasca atat pe brazilian cat si pe Maldonado. Favorit sa preia volanul veteranului din Tara Cafelei este finlandezul Kimi Raikkonen, care si-a petrecut ultimul an la volanul masinilor de raliu din WRC.

De asemenea Adrian Sutil candideaza cu sanse reale pentru un post la Williams, mai ales ca Force India a declarat ca nu vrea sa-i mai prelungeasca contractul pilotului neamt. Ceilalti doi sunt Valtteri Bottas, campionul seriilor GP3 in 2011, si Giedo van der Garde, fostul campion din 2008 al Formulei Renault.

Barrichello are 326 de curse in Formula 1, el facandu-si debutul in urma cu 18 ani, la Marele Premiu al Africii de Sud. A concurat de-a lungul carierei pentru 6 team-uri (Jordan, Stewad, Ferrari, Honda, Brawn GP, Williams), momentul de glorie simtindu-l la "Calutul Cabrat", unde a facut echipa cu septuplul campion mondial Michael Schumacher.

Cifrele lui Barrichello in Formula 1:
- 326 de curse, dintre care in numai 322 a luat startul
- 11 victorii in "Marele Circ"
- a urcat de 68 de ori pe podium
- 658 de puncte stranse in toata cariera
- 14 pole-positionuri
- 17 tururi rapide

Jerome D'Ambrosio, prima victima

Belgianul Jerome D'Ambrosio a fost dat afara de la Virgin la nici 24 de ore de la finalul cursei de la Interlagos, locul sunt urmand a fi luat de Charles Pic, un pilot francez in varsta de 21 de ani.

D'Ambrosio a scos cele mai bune rezultate pentru echipa sa, doua locuri 14 in Australia si Canada, insa Pic a impresionat in testele de la Abu Dhabi din urma cu doua saptamani si a fost ales sa faca cuplu cu Timo Glock pentru sezonul viitor. Din 2012, echipa Virgin isi va schimba numele in Marussia Racing, dupa numele constructorului rus care sponsorizeaza echipa.

Sursa: gsp

Foto: gsp.ro

Shakira nu-l mai lasa pe Pique sa poarte barba... Cavani, dorit la PSG...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x