Antena Căutare

Bosnia - Romania 2-1. Tricolorii, la 6 puncte in spatele Albaniei

Nationala lui Razvan Lucescu ramine fara victorie in preliminariile pentru Euro 2012. Mai mult de atit, clasamentul din grupa noastra ne plaseaza pe locul cinci, la 5 puncte fata de locul de deasupra noastra.



Chiar si in cazul unei victorii miercuri cu Luxemburg, Romania nu va putea urca in clasament, echipa de pe locul patru avind cinci puncte peste nationala noastra.

La finalul meciului pierdut cu 1-2 in fata Bosniei, Razvan Lucescu a recunoscut ca sansele de calificare ale Romaniei sunt foarte mici si a adaugat ca nu este un moment potrivit pentru a vorbi despre demisie. „Este un sentiment de suparare, de frustrare, de tristete. in prima repriza am stat foarte bine in teren, am reusit sa blocam constructia adversarului, am marcat, am mai avut doua ocazii mari. La pauza scorul era corect. in partea a doua, adversarii au pus presiune foarte mare, au facut un presing bun si noi am fost impinsi in jumatatea noastra. Din pacate in astfel de situatii, fazele fixe devin decisive, iar noi am primit doua goluri din astfel de faze", a declarat Lucescu, tehnicianul refuzand sa comenteze despre o eventuala plecare a sa de la echipa nationala: „Nu voi vorbi acum dupa meci despre demisia mea".

Nu a fost lipsa de atitudine, mie imi pare rau ca nu am avut curaj sa tinem de minge in unele momente importante. Prea repede am cautat sa jucam cu pase lungi si sa contraatacam. Erau situatii in care era de preferat sa avem o posesia mai prelungita. Din aceasta cauza, foarte multe mingii s-au intors in jumatatea noastra. Au fost si acele faulturi si ei au marcat avand o forta deosebita", a mai spus selectionerul.

Infrangerea de la Zenica scade dramatic sansele ca echipa Romaniei sa fie prezenta la turneul final din Polonia si Ucraina, lucru recunoscut si de Lucescu
: „Sansele sunt destul de mici, pentru ca nu trebuia sa pierdem".

Antrenorul tricolorilor a vorbit si despre absentele din echipa Romaniei: „Este incredibil ca in ziua jocului a trebuit sa iau decizia de a juca fara doi jucatori de mare valoare, cu o experienta foarte mare, dar in fotbal se petrec si astfel de momente. Cred ca Sapunaru va fi pe teren la meciul cu Luxemburg, la Chivu ramane de vazut. Doi jucatori de mare valoare, care evolueaza la Inter, la FC Porto, sigur ca in momente de presiune si in momentele in care adversarul a venit peste noi, ei ar fi dat o siguranta si o liniste echipei, prin atitudine, prin comunicare. Dar astfel de lucruri fac parte din fotbal, nu trebuie sa ne legam de ele".

Unul dintre cei mai buni oameni ai Romaniei la Zenica, Costel Pantilimon, a comentat si el deznodamantul nefavorabil al meciului. „Nu cred ca mai sunt sanse de calificare, trebuie sa plecam de aici cu o victorie sau macar un egal, dar nu am reusit nici una, nici alta. Am intalnit o echipa buna, care a reusit sa marcheze din doua faze fixe. Golurile pe care le-am primit ne-au turnat plumb in picioare. Bosnia are jucatori buni, au aratat ca au valoare, dar cu putina sansa am fi reusit sa castigam", a spus portarul Timisoarei.

Marcatorul golului Romaniei, Ciprian Marica, s-a aratat foarte dezamagt la finalul meciului si a spus ca plecarea lui Razvan Lucescu ar reprezenta o greseala. „Suntem foarte tristi, nu ne-am imaginat ca vom ajunge aici. Suntem la capatul puterilor, Bosnia a dominat meciul si imi pare foarte rau ca am primit din nou goluri din faze fixe. Trebuie sa ne revenim repede si sa batem Luxemburg. Doamne-fereste sa plece Razvan, acum cand ne stie atat de bine", a declarat atacantul lui Stuttgart.

CLASAMENTUL GRUPEI D:

1. Franta 5j, 12 p
2. Albania 5j, 8 p
3. Belarus 5j, 8 p
4. Bosnia 4j, 7 p
5. ROMANIA 4j, 2 p
6. Luxemburg 5j, 1p



sursa: Gsp.ro / Antena3.ro

Tenis / Dulgheru continua la Miami. Niculescu si Halep out!... F1 / Monoposturile echipei Hispania nu iau startul in MP al Australiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x