Antena Căutare

Campionii JOT Georgeta Popescu şi Andrei Nica îşi doresc să aibă în România o pistă de bob pe care să se antreneze

Campionii olimpici de tineret în probele de monobob Georgeta Popescu şi Andrei Nica s-au intors de la Lausanne, fiind aşteptaţi cu flori la Aeroportul Internaţional Otopeni.

Georgeta Poepscu a declarat că nu s-a trezit încă din visul minunat al câştigării probei de monobob şi că se bucură de faptul că a fost felicitată de preşedintele CIO, Thomas Bach.

"A fost o mare surpriză această medalie de aur, timp de trei ani m-am antrenat în fiecare zi pentru ea. Competiţia a fost foarte grea, adversarele au fost mai tari ca niciodată, dar am reuşit să le înving. Momentul în care mi s-a cântat imnul mi-a ajuns la suflet. Încă nu m-am trezit din acest vis minunat. Mă bucur că am avut onoarea să mă felicite însuşi preşedintele CIO", a declarat Georgeta Popescu, potrivit unui comunicat.

La rândul lui, Andrei Nica, de asemenea medaliat cu aur la monobob, a afirmat că nu se să ocupe locul I.

"Visul meu a fost să obţin o medalie olimpică, dar nu chiar pe cea de aur. Sunt foarte mândru să mă întorc cu capul sus în ţara mea şi să văd aşa mulţi oameni alături de noi astăzi. Am fost foarte emoţionat când mi s-a cântat imnul", a declarat Andrei Nica.

În vârstă de 17 ani, Georgeta Popescu şi Andrei Nica nu se mulţumesc doar cu medaliile de aur de la tineret. Monobobul feminin va deveni probă olimpică în 2022, la Beijing, la viitoarea ediţie a Jocurilor Olimpice.

Cei doi sportivi se pregătesc în străinătate şi îşi doresc ca în România să fie construită o pistă olimpică de bob pe care să se antreneze.

"La JO din 2026 vă promit că o să lupt să iau aceeaşi medalie. Voi dormi cu medalia sub pernă, căci e un vis. Mi-aş dori o pistă în România, pentru că este foarte greu, cu bugetul, să ajungem în alte ţări să ne antrenăm. Un cantonament în străinătate costă foarte multe mii de euro", a spus Georgeta Popescu.

"Mi-am îndeplinit obiectivul pe care îl aveam până acum, acum vreau să îmi impun un scop mai înalt. Voi face tot posibilul să iau medalia de aur şi la Jocurile Olimpice mari. Ne-ar ajuta foarte mult să avem o pistă, dar ne descurcăm cum putem, ne sacrificăm. Acum am nevoie de puţină odihnă, apoi o voi lua de la capăt cu antrenamentele şi cu şcoala. Profesorii sunt foarte
înţelegători, ma susţin şi vreau să le mulţumesc", a spus Andrei Nica.

Delegaţia României a cucerit la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lausanne şi o medalie de bronz. Ramona Ionel a urcat pe treapta a treia a podiumului la patinaj viteză sprint, în proba mixtă internaţională.

Sursa : news.ro

Monica Niculescu şi Misaki Doi, în turul al doilea al probei de dublu de la Australian Open... Grigor Dimitrov, eliminat în turul al doilea al Australian Open după un meci de peste patru ore...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x