Antena Căutare

Când se va decide dacă Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi amânate, din cauza pandemiei de coronavirus

Comitetul Internaţional Olimpic va hotărî în cel mult patru săptămâni dacă va amâna Jocurile Olimpice de la Tokyo, din cauza pandemiei de coronavirus.

Când se va decide dacă Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi amânate, din cauza pandemiei de coronavirus
Când se va decide dacă Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi amânate, din cauza pandemiei de coronavirus

Preşedintele CIO, Thomas Bach, a precizat, într-o scrisoare către sportivi, că forul analizează diferite “scenarii” pentru Jocurile Olimpice, inclusiv pe cel al amânării competiţiei.

„Împreună cu toţi cei implicaţi, am început astăzi discuţii detaliate pentru a completa evaluarea noastră cu privire la evoluţia rapidă a situaţiei sanitare în întreaga lume şi impactul acesteia asupra Jocurilor Olimpice, inclusiv un scenariu de amânare. Muncim din greu şi suntem încrezători că discuţiile vor fi finalizate în următoarele patru săptămâni”, a notat Bach.

În urmă cu câteva ore, Reuters a notat că organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo pregătesc cu discreţie scenarii privind amânarea competiţiei din vară, din cauza pandemiei de coronavirius, în ciuda asigurărilor optimiste ale guvernului japonez că întrecerile vor avea loc în perioada stabilită iniţial, 24 iulie - 9 august.

Între scenariile analizate se numără şi posibilitatea ca JO să se desfăşoare fără spectatori. Sunt luate în calcul şi amânări de un an sau doi ani. Mai mulţi membri ai Comitetului de organizare speră însă că jocurile se vor putea ţine cu o întârziere de o lună, o lună şi jumătate.

Premierul Japoniei: Amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo este o opţiune... Rudy Gobert, primul baschetbalist din NBA infectat cu coronavirus, spune că şi-a pierdut gustul şi mirosul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x