Căutare Live

Ce a răspuns David Popovici când a fost intrebat "Te crezi cel mai bun din lume?". Impresionant ce a putut să zică la 17 ani

Extrem de calculat și modest, David Popovici, băiatul de aur din cartea sportului românesc care la doar 17 ani a cucerit recordurile mondiale devenind cel mai rapid înotător din lume, a vorbit despre viața sa ca sportiv și cursele pe care le-a avut. Ce a răspuns când a fost întrebat dacă se consideră cel mai bun din lume la înot.

David Popovici a răspuns impecabil la întrebarea "Te crezi cel mai bun din lume?"

Getty Premium

În spatele succesului pe care îl vedem și pe care toată lumea îl aplaudă este foarte multă muncă și disciplină. Mental, el este extrem de pregătit să facă față oricărei provocări și asta nu pentru că se consideră cel mai bun, ci pentru că se consideră cel mai în stare să fie cel mai bun, așa cum el a spus. David Popovici spune că el își studiază foarte bine adversarii și la cursele pe care le-a avut știa cum va acționa fiecare: “Trebuie să-ți studiezi un pic adversarii”.

David Popovici a răspuns impecabil la întrebarea "Te crezi cel mai bun din lume?". Ce se află în mintea sportivului cu câteva secunde înainte de a aluneca în bazin

În podcastul Fair Play cu Bogdan Mălăele, David Popovici a vorbit despre reușitele sale și și-a analizat meciurile. Acesta a explicat cum se programează mental, ce gândește înainte de fiecare cursă și cum se vede el, după victoriile obținute. Nu a ezitat să se critice în timp ce urmărea filmulețele cu Bogdan Mălăele, spunând că nu a avut chiar cel mai bun start, dar cu toate acestea a reușit să câștige de fiecare dată.

Ei bine, mintea unui sportiv de talie mondială îi este golită de orice gând atunci când stă în fața bazinului și așteaptă fluierul care indică startul. David Popovici spune că este o stare pe care doar sportivii o cunosc, însă înainte de a intra la joc, el își analizează adversarii, îi urmărește și le simte starea, dar și agitația, pe care de altfel el nu o are. David vorbește despre “o foame de câștig” pe care învingătorul o are mai mare decât ceilalți care concurează cu el: "Contează cui îi este mai foame să câștige".

După victoria la 200 de metri, el a spus: “M-am bucurat foarte tare, deși am vizat la momentul acesta și mi l-am imaginat ieșind campion mondial și cu un timp atât de bun, e altceva în realitate, nu te aștepți! Și când se întâmplă cu adevărat nu prea știi cum să reacționezi, e euforie!”.

Citește și: De la ce oră este programată finala la 200 metri liber în care joacă David Popovici. Îl așteaptă un nou titlu la CE, de la Roma

Întrebat de către Bogdan Mălăele dacă se consideră cel mai bun din lume, David a dat un răspuns fenomenal: “Mă consider cel mai în stare să devin cel mai bun din lume” și iată că i-a ieșit adolescentului de 17 ani, care a înfrânt mulți adversari și nume grele din industria înotului.

"Eu aș putea să spun că sunt cel mai bun, dat fiind că am ieșit campion mondial, dar nu este de ajuns să ieși campion mondial o dată, nu-i de ajuns să fii cel mai bun din lume o dată. Trebuie să menții acest standard pe care l-ai ridicat și aceste așteptări pe care ți le-ai ridicat ție în primul rând și să-ți reamintești constant că îți dorești prea tare chestia asta și nu ai cum să se întâmple altcumva și voi face tot ce îmi stă în putere să ajung acolo", spune David Popovici.

"Nu trebuie să o faci fiind arogant, poți să o faci liniștit fără să fii arogant (n.r să-ți spui că ești cel mai bun). Poți să te consideri cel mai bun din lume, să știi că ești cel mai bun din lume și în același timp să recunoști și să conștientizezi faptul că și ceilalți cred că sunt cei mai buni din lume, să le dai și lor o încercare și fie ca cel mai bun să câștige. Așa este în sport", spune David Popovici.

"Cred că dacă ești atât de arogant, șansele să câștigi scad considerabil", a spus David Popovici.

Citește și: David Popovici este cel mai rapid înotător din lume. Reacția lui Cesar Cielo, sportivul care deținea recordul mondial de 13 ani

Simona Halep, reacție la rece după victoria de la Toronto. Ce a transmis jucătoarea de tenis: „Să câștig aici este un p... Felul de mâncare de care David Popovici nu se atinge. Sportivul a vorbit despre alimentația sa: „Am 7-8 mese pe zi”...
Zodii norocoase în dragoste pe data de 25 septembrie 2022. Nativii care își găsesc liniștea sufletească
Aici ai lista cu zodii norocoase în dragoste pe data de 25 septembrie 2022. Trei semne zodiacale...
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2022. Leii primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2022 vine cu vești bune pentru nativii Leu. Astrele spun că...
Parteneri
Lipii grecești pentru gyros. Lipii pufoase preparate pe plită sau la tigaie
Catine.ro
Ultimele știri
x