Antena Căutare

Ce a răspuns Novak Djokovic, întrebat cu cine a ținut la Finala Australian Open 2022, la meciul dintre Medvedev și Nadal

Novak Djokovic a oferit primul interviu după ce nu a putut participa la Austrlian Open 2022. Jurnaliștii au fost curioși să afle cine își dorea sârbul să câștige dintre Medvedev și Nadal.

Colaj cu  Novak Djokovic, Medvedev și Nadal Galerie
Novak Djokovic nu a putut participa la Austrlian Open 2022 | gettyimages.com

Novak Djokovic a mărturisit că i-a fost greu să privească la TV un meci la care și-ar fi dorit să participe. Jucătorul de tenis sârb a spus că nu a ținut cu niciunul dintre finaliștii Australian Open 2022, însă fiul său în vârstă de 7 ani a fost un susținător înfocat al lui Rafael Nadal. După Australian Open 2022, Rafael Nadal a devenit cel mai titrat jucător de tenis al tuturor timpurilor, cu 21 de victorii la turnee de Grand Slam. Novak Djokovic are în prezent 20 de astfel de victorii, iar la Australian Open 2022 nu a putut participa pentru că nu a fost vaccinat împotriva Covid-19.

Fiul lui Novak Djokovic a ținut cu Rafael Nadal, la Finala Australian Open 2022

„Mi-a fost greu să privesc acest meci. Nu am ținut cu niciunul dintre finaliști, nu am avut cum să fiu de partea cuiva pentru că eu însumi îmi doream să fiu în locul lor. Cu toate acestea, meciul lor incitant mi-a atras atenția.

Chiar dacă Novak Djokovic nu și-a exprimat nicio preferință, jucătorul de tenis a precizat că fiul său în vârstă de 7 ani l-a susținut pe Rafael Nadal.

Soția a fost fan Medvedev, iar fiul meu a ținut cu Nadal. După fiecare punct câștigat de Nadal, Ștefan a sărit până la tavan", a declarat Djokovic, în interviul pentru BBC.

Novak Djokovic are doi copii: Un băiat pe nume Stefan Djokovic și o fiică pe nume Tara Djokovic.

Ce spune Novak Djokovic despre sacrificarea participării la turneele de Grand Slam

Întrebat dacă ar fi dispus să sacrifice participarea la competiţii mari precum Wimbledon sau Roland Garros, pentru că nu se vaccinează, jucătorul de tenis sârb a fost ferm: „Da, acesta este preţul pe care sunt dispus să-l plătesc. Sunt dispus să nu merg la Roland Garros și Wimbledon. De ce? Pentru că principiile de a alege în privința corpului sunt mai importante decât orice titlu, decât orice altceva”.

Citește și: Australian Open 2022. Ce mesaj a transmis Simona Halep, înainte de a pleca din turneu: „Rămân doar cu lucrurile pozitive”

„Nu, nu sunt vaccinat împotriva COVID. Sprijin dreptul de a alege dacă te vaccinezi sau nu. Nu am spus dacă m-am vaccinat sau nu pentru că aveam dreptul de a ține asta pentru mine. Nu am fost niciodată împotriva vaccinării.

Înțeleg că toată lumea face eforturi pentru a opri virusul și, probabil, vaccinarea este cel mai eficient efort. Respect asta, dar mereu am susținut libertatea de a alege ce faci cu corpul tău. Este vorba de a înțelege ce e bine sau e rău pentru tine. Ca un sportiv de performanță, mereu am fost atent la tot ce intră organismul meu, de la mâncare, la apă, la suplimente. Pe baza informațiilor primite, am decis să nu mă vaccinez.

Citește și: Ce avere are Rafael Nadal, cel mai titrat jucător de tenis din istorie. Câți bani a făcut din sportul alb

Toți căutăm cele mai bune soluții pentru a termina pandemia. Sunt parte dintr-un sport global și înțeleg consecințele deciziei mele. Una dintre acestea era imposibilitatea de a merge în Australia. Eram pregătit să nu merg și înțeleg că nefiind vaccinat în acest moment, nu pot merge la cele mai multe dintre turnee. Dar ăsta e un preț pe care sunt gata să-l plătesc”, a spus Novak Djokovic în interviul acordat pentru BBC.

Jucătorul de tenis a precizat că speră că cerinţele de vaccinare în anumite turnee se vor schimba, adăugând că îşi doreşte să "poată juca încă mulţi ani”.

Jucătorul sârb a fost deportat din Australia în luna ianuarie 2022, după ce guvernul i-a anulat viza din cauza faptului că nu este vaccinat.

Novak Djokovic, primul interviu după ce nu a putut participa la Australian Open 2022. Ce spune despre viitoarele turnee ... În ce condiții ar putea avea loc „marea împăcare” între FCSB și CSA Steaua. Mesajul lui Edi Iordănescu pentru Gigi Becal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x