Antena Căutare

Ce a scris presa franceză după ce David Popovici l-a învins „la o respirație” pe Maxime Grousset

David Popovici l-a învins cu 6 sutimi pe francezul Maxime Grousset, la proba de 100 de metri liber, din cadrul Campionatului Mondial de la Budapesta. Presa franceză a scris despre campionul român, care l-a întrecut pe francez la finalul cursei.

Colaj cu podiumul de la Campionatul mondial de natație 2022 Galerie
David Popovici a obținut 2 medalii de aur la Campionatul mondial de natație 2022 | Hepta

Până aproape de finalul cursei de la Campionatul mondial de natație, proba 100 de metri liber, francezul Maxime Grousset conducea, însă finalul a avut o întrosătură favorabilă României. David Popovici a reușit să-l învingă pe francez, cu 47.58 secunde, față de 47.64 secunde, cât a obținut Maxime Grousset, în vârstă de 23 de ani.

Presa franceză a relatat proba la care francezul a obținut argintul, iar românul a obținut aurul.

Jurnaliștii francezi au scris că au visat la aur pentu Maxime Grousset.

Citește și: Câți bani primește David Popovici de la statul român, pentru performanța extraordinară de la Campionatul Mondial de Natație

Cum a relatat presa franceză victoria lui David Popovici, de la Campionatul mondial de natație

„Maxime Grousset a câștigat medalia de argint, miercuri, la 100 metri liber la Campionatul Mondial de la Budapesta. Francezul a fost întrecut de românul David Popovici (17 ani)", a scris, L’Equipe.

„Am visat la aur pentru Maxime Grousset, 23 de ani, la 100 de metri liber, dar a obținut argintul. A început foarte repede să conducă și a făcut-o aproape până la sfârșitul cursei, dar a ratat la o respirație, exact 6 sutimi, șansa de a termina primul. A încheiat al doilea, cu 47.64, iar această medalie de argint a fost cu atât mai ușor de obținut, după locul 4 de la ultimele Jocuri Olimpice, cu cât niciunul dintre primii trei de la Tokyo nu a fost în bazin", au mai scris jurnaliștii francezi.

Citește și: Nadia Comăneci, mesaj emoționant pentru David Popovici. Cum l-a cunoscut gimnasta de 10 pe noul star al sportului românesc

David Popovici a câștigat două medalii de aur la Campionatul Mondial de la Budapesta

David Popovici a câștigat miercuri medalia de aur la 100 metri liber la Campionatul Mondial de Natație cu 47.58 secunde, față de 47.64 secunde – Maxime Grousset (Franța) care a obținut locul secund. Luni, David Popovici a câștigat aurul și la proba de 200 de metri liber.

„Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat la cursă!”, a spus David Popovici, imediat după a doua victorie.

Citește și: Cine sunt și cu ce se ocupă părinții noului star al natației, David Popovici, băiatul din cartea de aur a sportului românesc

”Sportul e cel mai bun ambasador și o populație educată în această direcție e o societate care poate răzbate și în alte direcții. Sunt un puști care înoată repede, un tip banal capabil să facă lucruri extraordinare și să îi inspire pe alții”, a mai transmis David Popovici.

Înainte de 2022, România a mai obţinut doar de două ori în istorie aurul mondial la nataţie: Tamara Costache (1986 - 50 m liber) şi Diana Mocanu (2001 - 200 m spate).

David Popvovici a devenit al doilea înotător din toate timpurile care reușește să câștige aur la probele 100 și 200 m liber la aceeași ediție după americanul Jim Montgomery, care a reușit acest lucru în 1973, la prima ediție a Campionatelor Mondiale de la Belgrad.

Tânărul de 17 ani va fi recompensate pentru cele 2 medalii de aur castigate la Budapesta.

Câți bani primește David Popovici de la statul român, pentru performanța extraordinară de la Campionatul Mondial de Nata... iFight HEROES "Marea Confruntare", live pe AntenaPLAY de la 19:30 şi pe Antena 1 de la 23:30...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x