Antena Căutare

Ce avere are Rafael Nadal, cel mai titrat jucător de tenis din istorie. Câți bani a făcut din sportul alb

Rafael Nadal este cel mai titrat jucător de tenis al tuturor timpurilor, după ce a obținut al 21-lea trofeu de Grand Slam din carieră, la Australian Open 2022. Tenismenul spaniol are o avere fabuloasă și duce un trai luxos.

Rafael Nadal, cu trofeul de la Australian Open 2022 Galerie
Rafael Nadal a câștigat Australian Open 2022 | gettyimages.com

Rafel Nadal are o avere netă de 220 de milioane de dolari, potrivit celebritynetworth.com (peste 195 de milioane de euro). Sportivul a reușit să acumuleze o avere frumoasă din sportul alb.

Tenismenul spaniol are o viață luxoasă, deține un avion privat, un yacht și un conac, potrivit digisport. Tenismenul a cheltuit 5 milioane de lire sterline pentru avionul privat care-l transportă la turneele din întreaga lume și 4,5 milioane de lire sterline pentru yacht. Tenismenul spaniol locuiește la Mallorca, într-un conac care valorează peste 3,6 milioane de euro.

Din banii câștigați din turnee și din sponsorizări, Rafael Nadal a acumulat o avee impresionată ș a cheltuit peste 15 milioane de euro pentru obiectele de lux pe care le deține.

Rafael Nadal a câștigat Australian Open 2022

Finala masculină de la Australian Open 2022 jucată între Rafael Nadal și Daniil Medvedev a durat cinci ore și 24 de minute, fiind a doua cea mai lungă finală de Grand Slam din istorie.

Rafael Nadal și Daniil Medvedev au oferit un meci de neuitat pe Rod Laver Arena, aproape plină cu spectatori. În cele mai bine de 5 ore de meci au fost schimburi lungi, lovituri spectaculoase, scurte, diagonale şi execuţii în lung de linie, și răsturnări de scor.

După ce a devenit cel mai titrat jucător de tenis din istorie, Rafael Nadal a avut un dicurs emoționant.

Citește și: Australian Open 2022. Ce mesaj a transmis Simona Halep, înainte de a pleca din turneu: „Rămân doar cu lucrurile pozitive”

"În primul rând, știu că este un moment greu pentru Daniil, dar este un campion nemaipomenit. Fără îndoială, Daniil, o să câștigi trofeul acesta de cel puțin două ori în carieră. Felicit echipa ta.

A fost unul dintre cele mai grele meciuri din cariera mea, din punct de vedere emoțional. Succes pe viitor, Daniil! A fost o onoare să fiu pe teren alături de tine astăzi.

Nu știu ce să mai zic… e uimitor. Anul trecut, nu credeam că o să mai ajung să joc aici, dar acum am trofeul în față. Am luptat foarte mult să ajung aici, vă mulțumesc pentru susținere, sunteți nemaipomeniți.

Este unul dintre momentele emoționante din cariera mea, îmi va rămâne în inimă acest trofeu, pentru că mi-a fost foarte greu în acest turneu.

Citește și: Australian Open 2022. Sorana Cîrstea, eliminată în optimile turenului de Grand Slam, după ce a pierdut meciul cu Iga Swiatek

Nu pot să le mulțumesc îndeajuns oamenilor din echipa mea, dar și familiei mele. În momentele grele, ați fost alături de mine. Fără voi, nimic n-ar fi fost posibil! Vă mulțumesc încă o dată!

Acum o lună și jumătate, aș fi spus că e ultimul meu turneu. Dar acum pot să spun că ne vedem la anul, cu siguranță. Nu pot să vă transmit cât de multă energie mi-ați oferit", a spus Rafael Nadal, la festivitatea de premiere, potrivit DigiSport.

Novak Djokovic, principalul rival al lui Nadal, nu a avut șansa în 2022 să joace la Australian Open.

Adrian Mutu ar putea reveni în Liga 1. Ce echipă mare ar dori să-l aibă pe banca tehnică, după ce Briliantul a ratat Naț... Cine este jucătorul alături de care Gigi Becali vrea să câștige campionatul. Transferul iernii la FCSB...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x