Antena Căutare

Ce sumă de bani va primi David Popovici de la Ministerul Sportului, după medaliile de aur câștigate la CE de la Roma

Ministerul Sportului oferă câte o sumă de bani pentur fiecare medalie câștigată, în funcție de importanța lor. David Popovici va fi recompensat pentru obținerea a două medalii de aur la CE de Natație de la Roma.

Colaj cu David Popovici Galerie
David Popovici a cucerit două medalii la CE de la Roma | Hepta

În luna iulie, David Popovici a primit suma de 200.000 de euro din Fondul de Rezervă al Guvernului, după ce a devenit al doilea sportiv din istorie care este dublu medaliat cu aur în cadrul aceluiași campionat mondial. Acum, David Popovici va primi de la MTS o sumă de bani pentru performanța deosebită de la Campionatele Europene de la Roma.

Citește și: Ce a spus fosta spadasină Ana Maria Popescu despre premiul în bani primit de David Popovici de la Guvern: „S-a creat un precedent”

Ce sumă de bani primește David Popovici de la Ministerul Tineretului si Sportului, pentru cele două medalii de aur cucerite la Roma

De la Ministerul Tineretului si Sportului David Popovici va încasa 37.000 de lei pentru fiecare din cele două medalii, ceea ce duce la un total de 74.000 de lei, adică în jur de 15.000 de euro, potrivit as.ro. De asemea, la premiul venit din partea MTS se vor adăuga și premiile primite din partea CS Dinamo, unde asportivul activează.

După performanța de la Roma, Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern a anunțat că David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine.

David Popovici a obținut 2 medalii de aur la Campionatele Europene de natație de la Roma

David Popovici a reușit o nouă performanță fabuloasă și a obținut aurul european și în proba de 200 de metri liber. După ce a devenit cel mai rapid întotător din lume la 100 de metri, românul a fost extrem de aproape de cel mai bun timp al legendarului Michael Phelps.

Cu toate acestea, el a doborât recordul la juniori cu timpul scos și se situează pe locul 3 al celor mai rapizi înotători de la Campionatele Europene de Nataţie din toate timpurile.

„Sunt foarte mulțumit. Nu sunt în niciun caz dezamăgit că nu am bătut timpul lui Phelps. Am un sentiment, nu prea știu cum să-l descriu. 'Ah, încă o sutime', ăsta a fost primul gând”, a dezvăluit David Popovici.

Citește și: Felul de mâncare de care David Popovici nu se atinge. Sportivul a vorbit despre alimentația sa: „Am 7-8 mese pe zi”

„Dar nu are nimic. Am tot timpul din lume. Phelps, când a stabilit timpul, a făcut și record mondial. Cu pași mici ne îndreptăm în direcția pe care o dorim”, a adăugat sportivul român.

„Da, m-a obosit mai tare această finală, fiind a doua probă din program. M-a obosit neobișnuit de tare. Dar nu a fost cea mai grea cursă din viața mea. Cu siguranță a fost cea mai bună cursă la 200 de metri. Dar asta face parte din sport, din ceea ce facem noi”, a completat el.

Citește și: Ce a răspuns David Popovici când a fost intrebat "Te crezi cel mai bun din lume?". Impresionant ce a putut să zică la 17 ani

Întrebat de reporterul televiziunii naționale dacă a luptat așa cum își propusese, David Popovici a avut un răspuns surpinzător.

„Da, m-am luptat ca de la rechin la rechin și, da, sunt unul dintre rechini acum, am fost dintotdeauna, dar acum pot să mă afirm un pic mai bine", a recunoscut cel mai bun înotător din lume.

Vezi mai multe ştiri sportive în secţiunea de pe observatornews.ro

Cine este Bianca Ghelber, sportiva care ne face mândri! A adus României primul aur la o competiţie europeană după 12 ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x