Căutare Live

Cine este Bianca Ghelber, sportiva care ne face mândri! A adus României primul aur la o competiţie europeană după 12 ani

Bianca Ghelber a câștigat aurul în finala probei de aruncarea ciocanului, la Campionatul European de la Munchen. Este prima medalie pentru România la o competiţie europeană după 12 ani! Cine este sportiva care ne face mândri!

Bianca Ghelber a câștigat aurul în finala probei de aruncarea ciocanului, la Campionatul European de la Munchen. Este prima medalie pentru România la o competiţie europeană după 12 ani! Cine este sportiva care ne face mândri!

Getty Premium

Atleta Bianca Ghelber a cucerit, miercuri, medalia de aur, în finala probei de aruncarea ciocanului, la Campionatul European de la Munchen. Aceasta este prima medalie obţinută de România la o competiţie europeană după 12 ani. Victoria, fiica sa, a fost luată în braţe pe pistă de campioană.

Bianca Ghelber este prima campioană europeană la atletism după 2002

Cea mai bună aruncare a Biancăi Ghelber a măsurat 72.72 metri, din ultima încercare, după ce a debutat cu 72.22, iar în calificări reuşise 71.27 metri, cu care s-a clasat pe primul loc al grupei B. Pe podium au mai urcat sportivele Ewa Rozanska (Polonia, 72.12) şi Sara Fantini (Italia, 71.58). Ultimile medalii obţinute de delegaţia României au fost în 2010, la Barcelona, prin Marian Oprea (triplusalt) şi Nicoleta Grasu (aruncarea discului), ambele de bronz, potrivit news.ro.

Citește și: Ce se întâmplă cu corpul tău când faci sport 7 zile pe săptămână

Ghelber este prima campioană europeană la atletism după 2002, când Ionela Tîrlea a câştigat, tot la Munchen, titlul european la 400 metri garduri. În 1998, la Budapesta, actuala antrenoare a Biancăi, Mihaela Melinte, se urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, tot la aruncarea ciocanului.

Citește și: Ce sumă de bani va primi David Popovici de la Ministerul Sportului, după medaliile de aur câștigate la CE de la Roma

Este triplă campioană mondială de junioare, între 2005 și 2007, și dublă campioană europeană de junioare în 2007 și 2008. Recordul său personal a fost de 73,52 de metri, realizat în iulie 2010 în București.

La Campionatele Europene de tineret din (U23) din 2011 a câștigat medalia de aur și la Campionatul Mondial din același an obținut locul 6. Apoi a fost numită cea mai bună atletă română al anului de Federația Română de Atletism. În 2012 a fost declarată cetățean de onoare al municipiului Roman.

Apoi sportiva s-a căsătorit și a devenit mamă.[9][10] În anul 2021 Bianca Ghelber s-a calificat pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo prin locul ocupat în clasamentul mondial. A obținut locul 6 cu o aruncare de 74,18 de metri, stabilind un nou record personal. Apoi a fost numită cea mai bună atletă română al anului de Federația Română de Atletism.

Citește și: Ce hobby-uri are David Popovici și cum se va pregăti pentru examenul de Bacalaureat. „Racheta” intră de la toamnă în clasa a 12-a

La CE de la Munchen, România este reprezentată de 21 de atleţi (9 la feminin şi 12 la masculin), după cum urmează

Feminin – Bianca Florentina Ghelber (aruncarea ciocanului), Daniela Stanciu (înălţime), Alina Rotaru Kottmann şi Florentina Costina Iuşco (lungime), Ana Veronica Rodean şi Mihaela Acatrinei (35 km mars), Claudia Mihaela Bobocea (1500 m), Elena Andreea Taloş (triplusalt), Claudia Prisecaru (3000 m obstacole);

Masculin: Andrei Rareş Toader (greutate), Alexandru Mihăiţă Novac şi Denis Both (suliţă), Alin Alexandru Firfirică (disc), Mihai Sorin Dringo (400 m), Gabriel Bitan şi Valentin Toboc (lungime), Răzvan Cristian Grecu (triplusalt), Ilie Alexandru Corneschi (maraton), Marius Iulian Cocioran şi Mihăilă Narcis (35 km marş), Alin Ionuţ Anton (110 m garduri).

Citește și: Simona Halep s-a retras din turneul de la Cincinnati. Vezi motivul neașteptat invocat de sportivă

Încă un premiu pentru David Popovici. Ce titlu a câștigat în urma Campionatelor Europene de Nataţie de la Roma... Ce sumă de bani va primi David Popovici de la Ministerul Sportului, după medaliile de aur câștigate la CE de la Roma...
Zodii care își găsesc sufletul pereche pe data de 26 septembrie 2022. 3 nativi care se vor îndrăgosti iremediabil
Pe harta astrală există un semn pozitiv care le oferă zodiilor speranță, dorința de a...
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2022. Leii vor câștiguri financiare mai mari. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2022 spune că Leii au nevoie de câștiguri mai mari pentru a...
Parteneri
Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a purta mereu cercei cu perle. Majestatea Sa nu se despărțea de ei la niciun eveniment
Catine.ro
Ultimele știri
x