Antena Căutare

Cine sunt și cu ce se ocupă părinții noului star al natației, David Popovici, băiatul din cartea de aur a sportului românesc

David Popovici a reușit la numai 17 ani să scrie istorie pentru România. El a devenit deja un fenomen aplaudat de o țară întreagă, dar și la nivel mondial, pentru recordul stabilit. El a cucerit luni aurul la 200 m liber. Tânărul a fost mai rapid decât americanul Caeleb Dressel, 47 sec 95/100 şi decât sârbul Andrej Barna, 48 sec 15/100.

david popovici in bazinul de inot la natatie Galerie
David Popovici a reușit la numai 17 ani să scrie istorie pentru România. El a devenit deja un fenomen aplaudat de o țară întreagă, dar și la nivel mondial, pentru recordul stabilit. | Getty Premium

David Popovici este primul medaliat şi cel dintâi campion mondial de seniori al României, într-o probă masculină şi al treilea sportiv care cucereşte medalia de aur pentru ţara noastră, după Tamara Costache (aur la 50 m liber, la Madrid 1986) şi Diana Mocanu (aur la 200 m spate, la Fukuoka 2001).

David, legitimat la clubul MAI, şi-a "spulberat" adversarii şi a reuşit timpul de 1:43.21, record mondial la juniori, la doar 17 ani.

Cine sunt și cu ce se ocupă părinții lui David Popovici, noul star al natației mondiale. Familia lui este discretă

Tânărul a făcut mândră o țară întreagă, iar familia cu atât mai mult. Părinții lui și-au orientat cariera pentru a-l susține pe băiatul lor. Părinții lui David Popovici sunt foarte discreți și asta pentru că au o regulă internă fermă, singurul care va apărea este el sau antrenorul lui.

Astfel, pentru orice temă de discuție cu presa, David sau antrenorul lui vor ieși în față și doar cu acceptul fiului lor și a antrenorului său pot comunica extern.

Din informațiile oferite de mass-media, mama lui David Popovici și-a orientat cariera profesională pentru a-l ajuta cât mai mult pe fiul ei. După câțiva ani buni lucrați în asistență socială, doamna Popovici a urmat și cursuri de ofițer antidoping pentru a înțelege exact prin ce mecanisme va trece fiul său în procedurile în domeniu, scrie Gsp.ro.

Și tatăl său lucrează tot în sprijinul fiului pe de o parte. Acesta activează în zona domeniul vânzărilor și este foarte atent la suplimentele prescrise fiului său, tocmai pentru ca nu cumva să încalce fără să-și dea seama vreo regulă internațională.

„Aș îndemna la echilibru pe durata acestor Jocuri Olimpice în ce privește aparițiile lui David. Jocurile sunt la cu totul altă dimensiune decât Europenele de juniori, dar ne dorim să ajungem cât mai departe, să căpătăm experiență și să învățăm ce e de învățat pentru următoarele Olimpiade, la Paris, Los Angeles, Brisbane”, a spus Adrian Rădulescu pentru Gsp.ro.

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, luni seara, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta. Premierul României l-a felicitat

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, luni seara, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100. David Popovici a stabilit un nou record mondial de juniori, după ce îl ameliorase, duminică, în semifinale (1 min 44 sec 40/100).

”David Popovici este cel mai nou nume din cartea de aur a sportului românesc! La doar 17 ani, tânărul nostru a câştigat cursa decisivă de 200 metri liber, la care a stabilit şi un nou record mondial la juniori. Felicitări, David”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Citește și: David Popovici a uimit o lume întreagă la conferință. Ce a răspuns la întrebarea "Ce înseamnă pentru România succesul tău?"

Ministrul Sportului, Eduard Novak: ”Fenomenal acest sportiv! Toate inimile României au bătut azi în pieptul lui şi i-au dat putere! David Popovici este primul nostru campion mondial de seniori, într-o probă masculină, cu un nou record, de 1:43.21 min. I-am transmis felicitările mele şi cât de mândri suntem de el! Mulţumim, David! Felicitări, abia ai început să scrii istorie în nataţie! Mai ai înainte multe pagini de glorie. Felicitări şi celor care îţi sunt aproape şi te ajută să zbori”, a scris, la rândul său, pe Facebook, ministrul Sportului, Eduard Novak.

Ons Jabeur a copiat-o pe Simona Halep! Sportiva din Tunisia a sărit în râu, după ce a cucerit titlul la Berlin... Ce salariu primește David Popovici la CS Dinamo. Câți bani ia noul star mondial al natației pentru a face performanță...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x