Antena Căutare

Copilăria Cătălinei Ponor, între antrenamente începute la patru ani și aurul pentru România: „Sufrageria din apartamentul nostru nu mai exista, era solul”

Cătălina Ponor este, astăzi, sportiva cu cele mai multe medalii câștigate la Campionatele Europene. A reușit să depășească performanța Nadiei, însă, dincolo de asta, la cei 30 de ani, Cătălina spune că mai are multe de arătat în gimnastica românească.

Cătălina Ponor este, astăzi, sportiva cu cele mai multe medalii câștigate la Campionatele Europene. A reușit să depășească performanța Nadiei, însă, dincolo de asta, la cei 30 de ani, Cătălina spune că mai are multe de arătat în gimnastica românească.

A luat aurul la bârnă, la Cluj, și s-a bucurat nespus să-si vadă publicul, la ea în țară, mândru de performanța obținută.

Cătălina Ponor a pus piciorul pentru prima dată într-o sală de gimnastică pe când avea doar patru ani. La început a fost o joacă, spune sportiva, însă a devenit ”dragoste iremediabilă”.

După performanța obținută la Campionatele Europene de Gimnastică Aertistică Petrom de la Cluj-Napoca, Ponor a acordat un interviu publicației life.ro, în care vorbește despre cele mai frumoase, dar și despre cele mai grele momente din viața de sportiv, despre felul în care a intrat gimnastica în viața sa și cum, în loc de păpuși, în sufrageria apartamentului în care locuia, avea solul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Îmi aduc aminte că am câştigat bârna şi solul pentru prima dată şi cred că din acel moment am rămas pe aceste aparate şi am zis „înseamnă că astea sunt ale mele dacă am câştigat aceste medalii şi mă duc mai departe cu ele şi mă axez pe ele”. Mi-au plăcut dintotdeauna, mai ales pentru faptul că eu am şi avut o „bârnică” improvizată de bunicul meu în casă, tot timpul mă urcam pe ea şi făceam câte ceva. Iar sufrageria din apartamentul nostru nu mai exista, era solul. Dădeam tot la o parte, canapele, masă, scaune şi începeam să arăt familiei ce făceam la antrenamente”, povestește sportiva de aur a României.

”Am intrat în sală la vârsta de 4 ani, eu treceam tot timpul pe lângă sală cu bunica mea de mână, sala fiind foarte aproape de casă, şi tot o trăgeam spre acea clădire. Spuneam de fiecare dată „vreau la şcoala aia!”. Eu nu ştiam ce este acolo, dar credeam că e şcoală, fiindcă lipit de sală este o şcoală generală şi credeam că şi acolo este tot o şcoală. Într-o zi a zis „hai, că nu pot altfel cu tine, căci văd că nu ai stare”. Am intrat în sală şi din prima clipă când am văzut aparatele, bureţii, fetele care se dădeau peste cap acolo, m-a făcut să mă îndrăgostesc de gimnastică”, a mai spus Ponor.

Astăzi, la aproape 30 de ani, Cătălina încă visează să urce pe podium, iar după ce va decide să se retragă definitiv din gimnastică, sportiva își dorește să aibă propria academie, care să-i poarte numele.

Sportivii de aur ai României! Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu, cetăţeni de onoare ai Bucureştiului... Nadia Comăneci a prezentat meteo în studioul unei televiziuni canadiene! Nu s-a defectat niciun prompter, dar tot numai ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x