Antena Căutare

Cris si Delgado o duc pe Lyon mai aproape de Liga / OL – OM 3-2

Lyon a invins-o pe Marseille in derby-ul olimpienilor si si-a recuperat ultimul loc pe podiumul din Ligue 1.

Ultimul meci de pe Gerland dintre cele doua echipe s-a desfasurat in toamna lui 2009 si s-a incheiat cu un incredibil 5-5. Desi departe de a repeta spectacolul de atunci, partida de aseara a debutat cu un gol anulat eronat lui Remy pentru offside, iar apoi un hent facut de Cris si neobservat de arbitrul Lanoy.

Cei care au deschis scorul au fost gazdele. Diawara l-a faultat pe Lisandro Lopez in careu si argentinianul a transformat cu siguranta de la punctul cu var. Marseille a preluat conducerea jocului si a combinat frumos pana inspre careul lui Lloris, dar acolo s-au lovit de jocul fara greseala al lui Lovren. Masata in propriul careu si fiind nevoita sa se apere chiar si cu varful Gomis, Lyon a mizat pe contraatac doar pe Cesar Delgado. Argentinianul i-a facut de unul singur zile negre lui Taiwo, in multe randuri reusind sa centreze desi era talonat de nigerian.

OM a dominat steril si in prima parte din repriza secunda si pentru a schimba tabela Deschamps stia ca trebuie sa mute ceva ceva, si nu a ezitat: Valbuena i-a cedat locul lui Gignac, iar fratii Ayew au facut schimb de locuri: Andre pe banca, Jordan in teren. Puel nu a ramas dator si l-a introdus pe Briand in locul lui Gomis. Fostul jucator al lui Rennes a ramas in dreapta atacului, Lisandro a trecut in centru iar Delgado in stanga.

Si intr-adevar tabela s-a schimbat: Lisandro a scapat pe contraatac, i-a pasat lui Delgado iar acesta a incununat cu gol cel mai bun meci al sau in acest sezon, marcand dupa ce l-a intors pe toate fetele pe Fanni. Cel ce i-a adus in joc pe marseillezi nu a fost cineva de pe banca lui Deschamps ci a lui Puel: la o faza banala, Briand a vrut sa evite cornerul dar i-a oferit mingea lui Jordan Ayew. Ghanezul a zis „merci, Jimmy" si a centrat pentru Lucho, care a redus din handicap cu o deviere din careul de 6 metri. 2-2 avea sa fie in minutul 78, cand dupa o centrare din stanga mingea a ajuns la Remy care a trimis a doua oara in plasa lui Lloris. De data aceasta s-a pus si pe tabela.

Cand tot Gerland-ul se astepta ca meciul cu Nice sa se repete, Lovren a trimis lung in careu, Briand a castigat un duel aerian cu fundasii centrali, iar capitanul Cris, aflat in apropiere a sutat din intoarcere fara sperante fara Mandanda, punand in spatele trasorului toate frustrarile din acest sezon.

In urma acestui rezultat, Lyon isi consolideaza pozitia a treia, acumuland 59 de puncte, cu 2 mai multe decat PSG. Marseille ramane pe locul al doilea cu 62 de puncte, iar titlul pare o utopie deoarece in urma victoriei de ieri de la Nancy, Lille are 4 lungimi avans.

foto: rmc


Petrolul Ploiesti e noul lider al seriei Vest. Vezi rezultatele etapei din Liga a doua.... F1, MP al Turciei: Vettel, imbatabil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x