Antena Căutare

Cristi Chivu, audiat la tribunal in dosarul transferurilor din fotbal

Cristi Chivu a dat astazi ochii cu judecatorii bucuresteni. Asa rar l-au vazut ca si-au facut poze cu el. Citat de patru ori in procesul transferurilor frauduloase, Chivu a stat doar cateva momente. A rugat instanta sa nu il tina mult fiindca are o intalnire importanta cu. mama. Daca nu venea nici astazi, fostul capitan al nationalei risca sa fie adus in fata judecatorului cu mascatii.











mi sustin declaratia data in cursul urmaririi penale. Recunosc sumele de bani care mi s-au virat in conturi. Arat ca reprezinta drepturi de imagine."



Toti sunt acuzati de inselaciune, evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata: Gigi Netoiu, fost actionar la clubul de fotbal Dinamo, pentru inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani, Cristian Borcea, presedinte executiv al clubului de fotbal Dinamo, si fratii Ioan si Victor Becali, impresari, toti acuzati de inselaciune, evaziune fiscala, spalare de bani in forma continuata si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

DNA sustine ca faptele savarsite de cei opt inculpati au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obtinuti din transferuri fiind 'spalati' prin intermediul unor firme off-shore.

Rechizitoriul intocmit de procurori se refera la 12 transferuri ale unor fotbalisti romani efectuate de la cluburile Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita si Otelul Galati catre cluburi din strainatate, in perioada 1999-2005.

Conform probatoriului administrat, intre Copos, Borcea, fratii Becali, Padureanu, Popescu si Netoiu ar fi avut loc transferuri bancare din sumele sustrase, banii fiind virati reciproc, in conturile personale, fara justificare.

In vederea recuperarii prejudiciului, s-a instituit sechestru asigurator asupra bunurilor si conturilor inculpatilor si partilor responsabile civilmente - cluburile SC Dinamo Bucuresti, Gloria Bistrita, Rapid Bucuresti si Otelul Galati.

Neymar la Barcelona?... Laurent Blanc: "Meciul e mai important pentru voi decat pentru noi"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x