Antena Căutare

David Popovici a împlinit 18 ani. Tânărul a cucerit 13 medalii doar anul acesta

Putem spune că astăzi s-a născut o legendă. David Popovici își serbează ziua de naștere la data de 15 septembrie, iar anul acesta este unul cu adevărat special, având în vedere că tânărul a ajuns la vârsta majoratului.

colaj foto cu david popvici Galerie
David Popovici a împlinit 18 ani | Hepta

Anul 2022 a fost unul plin de succes pentru David Popovici, care a plecat acasă cu 13 medalii, dintre care 11 de aur, în urma marilor competiții de înot la care a participat. Tot anul acesta însă, tânărul campion a mai bifat o etapă importantă a vieții, ajungând la vârsta majoratului.

David Popovici a împlinit 18 ani. Cum se pregătește de majorat

David Popovici a împlinit 18 ani, iar viitorul arată mai mult decât bine pentru „băiatul de aur” al României. Dacă până acum și-a demonstrat talentul și ambiția „la juniori”, David va juca, de acum în colo, doar „în liga grea” a adulților.

Discret din fire, deși este ziua sa de naștere, tânărul sportiv nu a publicat, pentru moment, nimic pe rețelele de socializare. David preferă să își țină viața privată departe de lumina reflectoarelor, însă cu siguranță acest eveniment important nu va trece nesărbătorit.

Citește și: David Popovici, un nou record la Campionatul Mondial de înot pentru juniori. România a obținut aur și argint

David Popovici, palmares impresionant la doar 18 ani

David Popovici a uimit lumea nataţiei cu „dubla de aur”, realizată în probele de 100 şi 200 m liber la Mondialul de seniori, Europeanul de juniori, Europeanul de seniori şi Mondialul de juniori. De asemenea, tânărul este şi deţinătorul recordului mondial la 100 metri liber, informează news.ro.

Campionul a strălucit la toate competițiile la care a partcipat, iar performanțele impresionante obținute, menționate anterior, au fost realizate într-un interval de doar două luni şi jumătate.

Citește și: Gestul surprinzător făcut de un fan înfocat al lui David Popovici. Unde și l-a tatuat pe campion

Cum s-a apucat David Popovici de înot

Pentru cei ce nu știu povestea din spatele rezultatelor incredibile ale lui David Popovici, ei bine, nu putem spune decât că destinul a jucat un rol important. David a început înotul la vârsta de patru ani, la bazinul „Lia Manoliu“, la recomandarea unui medic ortoped, pentru a corecta o problemă medicală: scolioză aflată în stadiu incipient.

La vârsta de 9 ani, tânărul a început să se antreneze mai serios, la Aqua Team Bucureşti, cu Adrian Rădulescu, fost înotător, doctor în performanţă atletică, specializat în înot, alături de care evoluează și în prezent. Acesta este și motivul pentru care David Popovici a explicat, de-a lungul timpului, că nu și-ar schimba niciodată antrenorul, cu care are deja o relație strânsă și o conexiune de neînlocuit.

David Popovici a primit nenumărate oferte pentru a se muta din România

David Popovici a dezvăluit recent că a fost „curtat” de mai multe Universități americane, însă a refuzat să meargă în SUA și să concureze la compețiiile de înot pentru această țară. Tânărul campion a luat decizia de a rămâne în țară, gândindu-se în principal la antrenorul său, alături de care a reușit să cucerească atâtea titluri.

Pe lângă cariera sa impresionantă în întot, David Popovici nu neglijează nici școala, fiind elev la Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc” din Bucureşti.

Simona Halep s-a operat la nas. Câți bani a costat intervenția chirurgicală și ce se întâmplă cu ea în plan sportiv... Simona Halep, imagine de pe patul de spital. Ce a anunțat sportiva despre cariera sa: „Sezonul 2022 este încheiat pentru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x