Antena Căutare

David Popovici, declarație surprinzătoare după ce a câștigat aurul și la proba de 200 de metri liber. Care a fost primul lui gând

David Popovici cucerește medalie după medialie la Campionatele Europene de Natație de la Roma. Sportivul romând recunoaște că a obosit puțin, însă are un scop foarte clar. Detalii din culisele competiției de la antrenorul său.

David Popovici, declarație surprinzătoare după ce a câștigat aurul și la proba de 200 de metri liber. Care a fost primul lui gând Galerie
Antrenorul lui David Popovici a dezvăluit care a fost cel mai emoționant moment din culisele CE de Natație. | Hepta

Băiatul fenomen al natației a mai obținut, luni seară, o nouă medalie de aur și continuă să doboare record după record. David Popovici a obținut a doua medalie de aur de la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma și la proba de 200 de metri liber.

Sportivul român s-a impus la proba de 200 de metri cu timpul de 1:42.97, nou record mondial de juniori. Pe locul doi a fost elveţianul Antonio Djakovics (1.45.60) şi pe locul 3 austriacul Felix Auboeck (1:45.89).

Ce a spus David Popovici imediat după ce a câștigat o nouă medalie de aur la CE de Nataţie de la Roma

David Popovici a reușit o nouă performanță fabuloasă și a obținut aurul european și în proba de 200 de metri liber. După ce a devenit cel mai rapid întotător din lume la 100 de metri, românul a fost extrem de aproape de cel mai bun timp al legendarului Michael Phelps, transmite Hotnews.ro.

Cu toate acestea, el a doborât recordul la juniori cu timpul scos și se situează pe locul 3 al celor mai rapizi înotători de la Campionatele Europene de Nataţie din toate timpurile.

„Sunt foarte mulțumit. Nu sunt în niciun caz dezamăgit că nu am bătut timpul lui Phelps. Am un sentiment, nu prea știu cum să-l descriu. 'Ah, încă o sutime', ăsta a fost primul gând”, a dezvăluit David Popovici.

„Dar nu are nimic. Am tot timpul din lume. Phelps, când a stabilit timpul, a făcut și record mondial. Cu pași mici ne îndreptăm în direcția pe care o dorim”, a adăugat sportivul român.

„Da, m-a obosit mai tare această finală, fiind a doua probă din program. M-a obosit neobișnuit de tare. Dar nu a fost cea mai grea cursă din viața mea. Cu siguranță a fost cea mai bună cursă la 200 de metri. Dar asta face parte din sport, din ceea ce facem noi”, a completat el.

Citește și: Ce a răspuns David Popovici când a fost intrebat "Te crezi cel mai bun din lume?". Impresionant ce a putut să zică la 17 ani

Întrebat de reporterul televiziunii naționale dacă a luptat așa cum își propusese, David Popovici a avut un răspuns surpinzător.

„Da, m-am luptat ca de la rechin la rechin și, da, sunt unul dintre rechini acum, am fost dintotdeauna, dar acum pot să mă afirm un pic mai bine", a recunoscut cel mai bun înotător din lume.

Ce spune David Popovici despre popularitatea pe care o are acum în România și peste hotare

După perfromanțele sale de la Campionatele Europene de Natație de la Roma, oamenii din România, dar și de peste hotare, au numele lui pe buze. Popularitatea sportivului român a crescut extrem de mult. Până și Cesar Cielo, sportivul al cărui record l-a doborât, l-a felicitat, însă românul spune că nu a apucat încă să își dea seama despre de toate acestea lucruri.

„Nu m-am uitat pe reţelele de socializare (...) Nu prea ştiu ce impact am în România în acest moment sau în lumea înotului, văd doar ce este în jurul meu”, a afirmat el. „Dar la un moment dat, intrând pe net, voi vedea impactul pe care l-am avut şi sunt încântat să ştiu asta”, a mai spus acesta.

Citește și: Felul de mâncare de care David Popovici nu se atinge. Sportivul a vorbit despre alimentația sa: „Am 7-8 mese pe zi”

Cu toate acestea, acum, pe oriunde merge, înotătorul este recunoscut pe stradă și are parte de momente emoționante. Chiar antrenorul lui David Popovici a povestit un astfel de moment, care a avut loc în ultimele zile.

„Este efectiv o creştere uriaşă a popularităţii sale. Toată lumea îl recunoaşte pe stradă. Şi sunt momente foarte emoţionante, cum a fost marţi, la venirea noastră. Erau nişte muncitori care lucrau pe acoperişul de deasupra tribunei. O clipă, toată lumea a tăcut şi unul din băieţi a spus: 'E David! E David! Te rog, câştigă medalia. Vrem să fim acolo când o s-o câştigi.' Erau români. Astfel de întâlniri sunt lucrul cel mai important”, a declarat Adrian Rădulescu, potrovit sursei menționate anterior.

David Popovici a câştigat aurul şi la 200 metri liber la CE de Nataţie de la Roma, după victoria de la 100 metri liber... Canotorii de aur de la Campionatul European, ignorați de Ministerul Sportului la întoarcerea în țară. Cum se scuză Eduar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x