Căutare Live

De la Dinamo cu Knattspyrnufelag și ”U” Craiova cu Pobeda Prilep, la CFR Cluj cu Dudelange. Lista rușinilor istorice pentru echipe din România în Europa

Cu nasul pe sus în România, acolo unde se bat, se atacă și promit performanțe fabuloase, echipele de club din Liga 1 sunt ciuca bătăilor în cupele europene. Deși suntem doar în august, mai avem două reprezentante în Europa, ambele în competiția secundă UEL: CFR Cluj și FCSB.

Cu nasul pe sus în România, acolo unde se bat, se atacă și promit performanțe fabuloase, echipele de club din Liga 1 sunt ciuca bătăilor în cupele europene. Deși suntem doar în august, mai avem două reprezentante în Europa, ambele în competiția secundă UEL: CFR Cluj și FCSB.

O ”manita” au încasat echipele românești în manșa tur a play-off-ului de intrare în grupele Europa League. FCSB a pierdut, 1-3, la Viena, cu Rapid, iar CFR Cluj s-a înclinat la Dudelange, scor 0-2.

Odinioară, orice meci România - Luxemburg, fie la nivel de naționale, fie la nivelul echipelor de club, era anticipat cu întrebarea ”Câte le dăm?”. Între timp, fotbalul românesc a decăzut într-atât de mult încât acea întrebare a dispărut, iar acum ne întrebăm ”Îi mai putem elimina?”. Atâta timp cât campioana României e umilită de o echipă precum Dudelange, din Luxemburg, nu mai avem voie să sperăm la mai mult.

În trecut, CFR Cluj a scris istorie în Champions League, acolo unde a obținut 10 puncte într-o grupă cu Manchester United, Galatasaray și Braga. Ieri, CFR Cluj a scris o pagină neagră de istorie a fotbalului autohton. Campioana a devenit prima echipă din România care reușește să piardă, în întreaga istorie a fotbalului de la noi, cu o echipă din Luxemburg.

De-a lungul anilor, și alte echipe mari din România au reușit să se facă de râs pe plan continental. Topul este deținut de Dinamo. Al doilea club al României e ”premiant” la capitolul umilințe europene. Iată câteva dintre ele:

1956-1957 Cupa Campionilor: ŢSKA Sofia (Bulgaria) - Dinamo 8-1 şi 2-3
1986-1987 Cupa UEFA: 17 Nentori Tirana (Albania) - Dinamo 1-0 şi 2-1
1997-1998 Cupa UEFA: Knattspyrnufelag (Islanda) - Dinamo 2-0 şi 2-1
2007-2008 Cupa UEFA: Dinamo - Elfsborg (Suedia) 1-2 şi 1-0
2008-2009 Cupa UEFA: NEC Nijmegen (Olanda) - Dinamo 1-0 şi 0-0
2011-2012 Europa League: Vorskla Poltava (Ucraina) - Dinamo 2-1 şi 3-2

Nici rivala tradițională a ”câinilor”, FCSB/Steaua, nu s-a lăsat mai prejos. Roș-albaștrii au ”excelat” printr-o manita de pomină în urmă cu 7 ani. Iată și alte eșecuri umilitoare.

20 octombrie 2011: Maccabi Haifa - Steaua 5-0!
Plasați în Grupa J, elevii lui Ilie Stan a fost jale în Israel. "Roş-albaştrii" pierdeau atunci scor 0-5, cea de-a treia partidă din grupă, cu Maccabi Haifa.

Cu 10 ani mai devreme, și Universitatea Craiova reușea o nefăcută în Cupa UEFA. În sezonul 2000-2001, echipa lui Gigi Neţoiu a fost eliminată de Pobeda Prilep, o echipă care nici nu se mai găseşte acum în primul eşalon din Macedonia. Oltenii au pierdut în deplasare cu 0-1 şi au remizat acasă, 1-1.

Biletul Zilei 24.08.2018! Meciurile sigure de vineri aduc un pont excelent... Biletul Zilei 24.08.2018! Două meciuri spectacol de vineri ne aduc un pont bombă...
Parteneri
Compatibilitatea numerologică în funcție de cifra destinului. Ce fel de cuplu sunteți
Catine.ro
Ultimele știri
x