Antena Căutare

DNA cerceteaza modul in care se acorda drepturile TV in primele doua ligi

Procurorii au cerut de la LPF documentele de plata prin care au fost virate in ultimii trei ani catre cluburi milioanele de euro de la televiziuni, pentru a afla daca s-au mai facut operatiuni dubioase.

Dosarul "Sotia presedintelui" ar putea lua o amploare si mai mare in perioada imediat urmatoare. DNA a inceput extinderea cercetarilor dupa ce a descoperit acte prin care Elisabeta Sandu, sotia sefului FRF, Mircea Sandu, l-a imprumutat cu 400.000 de euro pe presedintele Gloriei Bistrita, Jean Padureanu, in 2009, si si-a recuperat banii direct in cont de la LPF din drepturile TV ale ardelenilor.

Procurorii anticoruptie au ridicat de la LPF toate documentele de plata emise de forul condus de Dumitru Dragomir in ultimii trei ani referitoare la drepturile TV. "Exista informatii ca operatiuni financiare dubioase de genul Liza Sandu-Jean Padureanu-Gloria Bistrita-LPF-Liza Sandu sunt la ordinea zilei in fotbalul romanesc. DNA vrea sa verifice daca intr-adevar s-au mai facut si alte manevre de acest fel", au explicat pentru GSP surse judiciare.

Dragomir: "Pai ce, o data s-a intamplat?"
Seful Ligii, Dumitru Dragomir, a confirmat la o televiziune de sport suspiciunile procurilor: "Chestia asta cu imprumutul pentru Bistrita de la Mircea Sandu... Pai ce, o data s-a intamplat? Exista legea imprumutului, cedarea de creante, a fost totul legal, apare in contabilitatea clubului". Dragomir a mai explicat: "Noi nu l-am reclamat pe Mititelu ca a luat banii cu certificat fals. O Universitatea Craiova a fost afiliata, cealalta nu, dar nici asta nu era marea nenorocire, ci faptul ca Mititelu a depus la FRF si LPF un tabel cu banii datorati jucatorilor si antrenorilor, iar LPF i-a dat banii in loc sa-i trimita la fisc. Banii au ajuns la nevasta lui Mititelu, nu la jucatori si la antrenori! Bistrita nu avea conturile blocate. Este totul legal suta la suta ce s-a intamplat cu acest imprumut dat de Mircea Sandu".

Sursa: gsp

Foto: gsp.ro

Dinamo Moscova - Kuban Krasnodar 2-1 \ Start ratat pentru Dan Petrescu... Cristi Costache a demisionat de la Rapid...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x