Antena Căutare

Dumitru Focşeneanu, vicecampion mondial la bob, a decedat la vârsta de 83 de ani în urma unui atac cerebral

Dumitru Focşeneanu, vicecampion mondial la bob, a decedat, joi, la vârsta de 83 de ani, informează gsp.ro. El a făcut parte din echipa României de bob ca frânar la Jocurile Olimpice de iarnă din 1964, 1968, 1972 şi 1976

Dumitru Focşeneanu, vicecampion mondial la bob, a decedat, joi, la vârsta de 83 de ani, informează gsp.ro.

El a făcut parte din echipa României ca frânar de bob la Jocurile Olimpice de iarnă din 1964, 1968, 1972 şi 1976.

Împreună cu pilotul Ion Panţuru, a câştigat două medalii în competiţiile de bob - 2 persoane din cadrul Campionatelor Mondiale: argint la Campionatul Mondial din 1969 şi bronz la Campionatul Mondial din 1973.

"Un atac cerebral fulgerător l-a trimis la celebrul spital de urgenţă din Ploieşti. Cu toate că un astfel de diagnostic necesită o intervenţie rapidă, au fost necesare câteva ore bune, adică vreo cinci (că mai aveau puţin si se schimba şi tura cred) pentru a trece de zona triaj şi a fi internat. Evoluţia a fost nefavorabilă, în scurt timp devenind o legumă", a scris Horaţiu Neculae, ginerele lui Focşeneanu, pe Facebook.

Potrivit paginii de Facebook a Muzeului Sportului, Dumitru Focşeneanu s-a născut 8 noiembrie 1935, la Breaza. A început să practice sportul de la vârsta de 11 ani, cu fotbal şi lupte. El a trecut apoi la bob şi a avut o ascensiune importantă datorită lui Ion Panţuru. În primul an de activitate a devenit vicecampion european şi mondial ca împingător în probele de bob 2 şi 4 persoane. A avut o mare putere de adaptare la cele mai dificile situaţii de cursă. Ulterior, ca antrenor, va dovedi competenţă şi pricepere în pregătirea boberilor.

Performanţele sale au fost următoarele: locul II la CE Cervinia - bob 2 persoane, alături de Ion Panţuru; locul II şi în proba de 4 persoane, alături de Ion Panţuru, R. Ţancov, Nicolae Neagoe; locul II la CM Lake Placid - bob 2 persoane; în 1971, la Igls, aur european la bob 4 persoane, alături de Ion Panţuru, Dumitru Pascu, Ion Zangor; în 1973 la CM Lake Placid medalie de bronz alături de Ion Panţuru.

Sursa : news.ro

România, în grupă cu Ungaria, Spania, Muntenegru, Senegal, şi Kazahstan, la Campionatul Mondial de handbal feminin... Fostul portar al naționalei Cehiei, Petr Cech, revine la Chelsea în funcţia de consilier tehnic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x