Antena Căutare

Emma Răducanu a abandonat la Wimbledon. Tânăra-fenomen a acuzat probleme cu respirația pe teren. Ce scriu publicațiile britanice

La doar 18 ani, Emma Răducanu, jucătoarea din Marea Britanie cu origini româneşti, a ajuns să fie admirată de o lume întreagă după ce a reușit să obțină performanțe la Wimbledon. Însă, din cauza unor probleme de sănătate tânăra a fost nevoită să renunțe la turneu. Ce scriu publicațiile britanice despre parcursul său.

Emma Răducanu la Wimbledon Galerie
Emma Răducanu | Getty

Britanica Emma Răducanu, locul 338 mondial şi beneficiara unui wild-card, a abandonat meciul cu australianca Ajla Tomljanovici, din optimile de finală ale turneului de la Wimbledon, la scorul de 4-6, 0-3, după 75 de minute de joc. Jucătoarea nu a mai putut continua meciul după ce a acuzat probleme cu respirația, informează BBC.

Tânăra este numită de publicația britanică Daily Mail o "stea adolescentă", care a avut un "parcurs de basm la Wimbledon". Emma Răducanu este un nou "fenomen" în lumea tenisului care a făcut un uriaș în clasamentul WTA, urcând 163 de locuri.

Publicația mai scrie că Emma Răducanu a avut parte de "o aventură", care "s-a încheiat în lacrimi", după ce a fost nevoită să se retragă de pe teren: "Prinsă în intersecția brutală a sportului și a divertismentului în prime time și total nepregătită pentru asta, aventura la Wimbledon a Emmei Răducanu s-a încheiat în lacrimi luni seara".

Citește și: Emma Răducanu, tânăra de 18 ani care a eliminat-o pe Sorana Cîrstea la Wimbledon, "elev model" și potențial milionară

Emma nu se simțea bine în prima parte a setului al doilea. La 0-2, jucătoarea de 18 ani a început să ducă mâna la stomac şi să respire cu greutate. Emma Răducanu a cerut intervenţia personalului medical. După un ghem disputat și pierdut pierdut, aceasta a primit tratament pe teren, apoi a mers la vestiare. Ea nu a mai revenit pe teren, iar arbitrul de scaun a anunţat că jucătoarea născută în Canada a abandonat meciul, spre dezamăgirea numerosului public aflat în tribunele terenului numărul 1 de la Wimbledon.

Cu ce bani pleacă acasă Emma Răducanu, cea mai tânără jucătoare din Marea Britanie, care ajunge în optimile de finală Wimbledon

La 18 ani, Emma Răducanu, locul 338 WTA, debutantă pe tabloul principal al unui grand slam, după ce a primit un wild card, a devenit cea mai tânără jucătoare din Marea Britanie care ajunge în optimile de finală ale turneului de la Wimbledonm în Era Open.

Ea rămâne după acest turneu cu un premiu de 181.000 de lire sterline (211.000 de euro) şi cu 240 de puncte WTA, care o vor propulsa pe locul 175 WTA, cel mai bun din carieră, potrivit news.ro.

Citește și: De ce jucătorii și jucătoarele de la Wimbledon se îmbracă mereu în alb. Până și lenjeria intimă trebuie să fie albă

Până în optimi, ea le-a învins pe rusoaica Vitalia Diatcenko, locul 150 WTA, scor 7-6/4, 6-0, pe jucătoarea cehă Marketa Vondrousova, locul 42 WTA, finalistă la Roland Garros în 2019, 6-2, 6-4, şi pe Sorana Cîrstea, locul 45 WTA, scor 6-3, 7-5.

Tomljanovic, 28 de ani, locul 75 WTA, va juca pentru prima dată în sferturile de finală ale unui grand slam, fază în care va evolua împotriva unei compatrioate, Ashleigh Barty, locul I WTA.

Emma Răducanu, tânăra de 18 ani care a eliminat-o pe Sorana Cîrstea la Wimbledon, "elev model" și potențial mi... Larisa Iordache, mesaj de suferință, la scurt timp de la moartea mamei sale. Ce a transmis gimnasta: „Dor de tine”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x