Antena Căutare

Englezul Andy Robinson, selecţioner al naţionalei de rugby a României

Federatia Română de Rugby si Departamentul de Înaltă Performanţă al World Rugby anunţă că, începând din această lună, echipa naţionala de seniori a României va fi pregatita de către englezul Andy Robinson.

Federatia Română de Rugby si Departamentul de Înaltă Performanţă al World Rugby anunţă că, începând din această lună, echipa naţionala de seniori a României va fi pregatita de către englezul Andy Robinson.

În vârstă de 54 de ani, Robinson este unul dintre cei mai titraţi antrenori englezi, câştigător cu echipă naţională a Angliei al titlului mondial în 2003, această fiind singură echipă din Europa care a cucerit trofeul Webb Ellis. El va beneficia de expertiza tehnică a lui Marius Tincu, cel care a asigurat interimatul echipei naţionale a României în acest an, şi care va prelua funcţia de manager de performanţă/antrenor federal în cadrul Federaţiei Române de Rugby, informează frr.ro.

"Dupa analiză făcută în acest timp din funcţia de antrenor principal interimar al echipei naţionale am realizat câtă muncă trebuie realizată la nivelul juvenil pentru a avea copii, jucători, antrenori şi educatori pregătiţi să poată face pasul la echipele din SuperLiga CEC Bank sau în străinătate. Este o nouă provocare pentru mine în primul rând că om şi în al doilea rând că român, voi încerca să dau înapoi rugbyului românesc ce mi-a dat el mie. Trebuie să reuşim să îi facem pe copii să viseze rugby, să îşi dorească să joace pentru echipă naţională, trebuie să descoperim pe alţii cel puţin la fel de buni sau chiar mai buni că Macovei, Lucaci, Vlaicu, Calafeteanu, Lazăr, Burcea şi omit mulţi alţi jucători care au făcut performanţă la echipă de club şi naţională. Trebuie să avem aceeaşi pasiune că atunci când am pus prima data mingea de rugby în mână, când am marcat primul eseu, pasiune care trebuie înviată pentru că ea există în toate piepturile oamenilor care practică acest sport, peste tot în lume. Va fi foarte greu, dar tot ce este greu şi câştigat cu multă transpiraţie şi muncă este plăcut şi rămâne veşnic în mintea şi sufletul oamenilor. Vom crea cu ajutorul celor implicaţi un plan de antrenament la toate categoriile de vârstă pe care trebuie să-l urmăm cu toţii. Avem nevoie de oameni angajaţi în acest plan, de unitate rugbystica naţională pentru a reuşi", a declarat Marius Tincu.

Andy Robinson a fost internaţional englez între 1988 şi 1995, a făcut parte din selecţionată British Lions în turneul din Australia în 1989 şi a evoluat în Premiership între 1985 şi 1997 la Bath, cu care a cucerit 7 titluri de campion al Angliei şi 7 Cupe. La finalul carierei de jucător a devenit antrenor, pregătind pe Bath (1997-2000) cu care a cucerit că antrenor principal, în premieră pentru o echipă britanică, Heineken Cup în 1998, între 2000 şi 2004 a făcut parte din staff-ul naţionalei Angliei care în 2002 a devenit numărul 1 mondial şi în 2003 a câştigat Cupă Mondială, apoi între 2004 şi 2006 a fost antrenor principal al Angliei, cele mai notabile succese fiind cu Africa de Sud şi Australia. Între 2007 şi 2009 a fost antrenor principal la Edinburgh, cu care a terminat pe locul secund în Ligă Celtică în 2009, între 2009 şi 2012, antrenor principal al Scoţiei, cu victorii în faţă Africii de Sud, Australiei şi Argentinei, iar între 2013şi 2016 antrenor principal la Bristol, echipă pe care a promovat-o în Premiership în 2016, după 8 ani.

"Este o onoare să fiu numit antrenorul principal al României. Rugbyul românesc are o tradiţie imensă şi sper să pot confirma aspectele cheie ale valorilor rugbystice româneşti. Sunt foarte mulţi oameni minunaţi implicaţi în rugbyul din România, începând cu preşedintele Alin Petrache până la cei de la firul ierbii, care sunt cu toţii pasionaţi şi concentraţi pe succes. Scopul meu este să îi unesc pe toţi aceştia şi să dezvolt jocul astfel încât România să evolueze la cel mai înalt nivel. Obiectivul principal este calificarea echipei la Cupă Mondială din 2023, care va avea loc în Franţa. După întâlnirile pe care le-am avut cu Alin Petrache şi reprezentanţii Departamentului de Înaltă Performanţă al FRR, şi după ce am vizionat câteva din meciurile de anul trecut ale echipei, cred că acesta este un obiectiv realizabil. Am călătorit în România de câteva ori, prima data în 2000, cu Brian Ashton, pentru a susţine câteva sesiuni de antrenament cu grupe de juniori, a două oară am fost în 2006 cu echipă de tineret a celor de la Bath, apoi în 2009, că antrenor principal al Scoţiei, când am reuşit să câştigăm cu Scoţia A, Nations Cup, ce a avut loc la Bucureşti. Jocul de rugby în viziunea mea este un joc simplu, frumos, în care jucătorii pot face performanţă dacă stăpânesc procedeele de bază. Cred că dacă munceşti mult, sub presiune şi stăpâneşti aceste procedee, poţi să evoluezi la cel mai înalt nivel. Jucătorii trebuie să înţeleagă exact rolul lor în echipă şi ceea ce au de făcut. Nu în ultimul rând, rugbyul înseamnă construirea unei apărări care să nu poate fi depăşită, iar în atac să cauţi şi să găseşti spaţiul. Dacă vom reuşi să ducem balonul în mâinile celor mai rapizi jucători, care găsesc spaţiul în joc, atunci vom reuşi să marcăm şi toată lumea iubeşte să vadă eseuri”, a declarat Andy Robinson.

România va debuta în Rugby Europe Championship, ediţia 2020, la 1 februarie în deplasare, cu Georgia. Stejarii vor avea încă două meciuri în deplasare, la 8 februarie cu Portugalia şi în 7 martie cu Rusia şi două meciuri pe teren propriu, la 22 februarie cu Spania şi în 14 martie cu Belgia.

Sursa : news.ro

Falimentul Thomas Cook îi afectează şi pe unii dintre fanii echipei Liverpool... Irina Begu, eliminată în primul tur, la Taşkent...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x