Antena Căutare

Euro-2020: Aeroportul Aurel Vlaicu va fi operaţional până la jumătatea lunii mai. La calea ferată Gara de Nord - Otopeni lucrările continuă în ritm normal

Ministerul Tinereului şi Sportului a anunţat că lucrările de modernizare a Aeroportuui Aurel Vlaicu vor fi gata până la mijlocul lunii mai 2020, când va fi preluat de UEFA pentru meciurile din cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal.

La calea ferată care leagă Gara de Nord de Aerportul Internaţional Henri Coandă lucrările se desfăşoară în ritm normal.

"Reprezentanţii Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor au anunţat că la Aeroportul Băneasa s-a dat ordin de începere pentru proiectare şi avizare, dând asigurări că până la jumătatea lunii mai, Corpul A, Corpul B şi zona centrală vor fi operaţionale pentru a putea fi preluate de către UEFA. De asemenea, lucrările la calea ferată Gara de Nord – Otopeni continuă în ritm normal, depunându-se autorizaţiile şi pentru ultima parte a construcţiei", a precizat MTS, într-un comunicat.

Luni, la Palatul Victoria, a avut loc şedinţa lunară a Comitetului Interministerial de coordonare şi organizare a turneului final al Campionatului European de fotbal din 2020. Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a condus discuţiile în cadrul reuniunii de lucru, împreună cu Gheorghe Popescu, consilierul onorific al Premierului.

Directorul general al Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Pătrăşcoiu, a prezentat stadiul lucrărilor la cele trei stadione, cel mai avansat fiind Steaua, unde, din 10 decembrie, a început montarea tablei pe acoperiş, fiind preconizat ca macaralele să fie ridicate de acolo la sfârşitul lunii februarie, iar in luna aprilie să înceapă montarea gazonului. În ce priveşte Stadionul Rapid, lucrările avansează cu repeziciune, iar Stadionul Arcul de Triumf va fi gata pentru Euro 2020, mai puţin centrul medical.

Următoarea şedintă a Comitetului Interministerial de coordonare şi organizare a Turneului Final al Campionatului European de Fotbal 2020 va avea loc în luna ianuarie, la o data ce va fi stabilită ulterior.

Arena Naţională este destinată să găzduiască patru meciuri în cadrul Euro-2020, la 14, 18 şi 22 iunie 2020, în Grupa C şi pe 29 iunie 2020, în optimile de finală.

Conform cerinţelor UEFA, România trebuie să modernizeze patru stadioane în Bucureşti, pe care echipele participante să desfăşoare antrenamentele. Dintre acestea, Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf se află în diferite faze de realizare, în timp ce arena Dinamo a întâmpinat dificultăţi din cauza unor probleme juridice.

Sursa : news.ro

Liverpool joacă două meciuri în mai puţin de 24 de ore. Klopp vede unul dintre ele la televizor... Ludogoreţ va fi antrenată din 2020 de Pavel Vrba...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x