Antena Căutare

Felul de mâncare de care David Popovici nu se atinge. Sportivul a vorbit despre alimentația sa: „Am 7-8 mese pe zi”

În spatele performanței incredibile, David Popovici are o viață extrem de disciplinată care îi permite să fie în cea mai bună formă fizică la competițiile la care participă și la care ne-a obișnuit să ia aurul. În ceea ce privește alimentația, sportivul care a făcut istorie în natația mondială este foarte riguros.

David Popovici, în bazinul de înot Galerie
David Popovici este cel mai rapid înotător din lume | Hepta

David Popovici este cel mai rapid înotător din lume, după ce a reușit să doboare recordul mondial deținut de înotătorul Cesar Cielo încă din 2009. Sportivul român a încheiat proba de 100 de metri de la Roma cu timpul 46.86, cel mai bun reuşit vreodată de un înotător din lume.

Cel mai tânăr înotător care doboară recordul mondial la 100 m liber a ajuns la această performanță cu foarte multă muncă, sacrificii și rigori. Sportivul român are un program strict, cu mese regulate și sănătoase.

David Popovici a povestit recent în podcastul Fair Play că ajunge să aibă undeva până la 8 mese pe zi, având în vedere că prima masă și-o ia undeva la 3 dimineața, pentru a fi în formă la primul antrenament al zilei.

David Popovici nu-și măsoară caloriile, însă nu se atinge de mâncăruri procesate de tip fast food.

Citește și: Preşedintele Klaus Iohannis i-a conferit lui David Popovici Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler

Ce program alimentar are David Popovici

„Am o masă înainte de antrenament, o masă imediat după antrenament. După, ajung acasă, mai mănânc ceva, apoi prânzul. Când zic 'ceva', nu e puțin, e o masă de om obișnuit în ceea ce privește cantitatea. Nu am măsurat caloriile niciodată tocmai pentru că la mine nu contează cât de mult mănânc. Important e să mănânc sănătos și să mă feresc de mâncăruri procesate, fast food, junk food.

Prânzul e deja a patra masă. După prânz, poate mai mănânc ceva până în antrenament. Aici, mai puțin, poate un baton cu lapte. După, încă o masă după antrenament, iar apoi cina. Cred că deja s-au adunat șapte mese. Uneori am și opt. Am nevoie pentru că ard foarte mult”, a povestit David Popovici.

Citește și: David Popovici e dublu campion mondial la natație, dar merge cu metroul. Imaginea anului cu băiatul de aur al sportului românesc

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

David Popovici a spus câți kilometri înoată într-o zi obișnuită:

„Cred că dacă m-aș lăsa de înot bruc, m-aș îngrășa imediat. Mă ajută și metabolismul puțin, dar faptul că înot într-o zi obișnuită, în medie, 15 kilometri pe zi, arde foarte mult”, a spus sportivul care la 17 ani a făcut istorie în natația mondială.

Citește și: David Popovici, scrisoare emoționantă despre trecutul său. Detaliul ce i-a făcut pe părinți să îl dea la înot

În ceea ce provește carbohidrații, David Popovici spune că preferă pâinea neagră și orezul bun, însă înainte de o competiție este bine să consume carbohidrați luați din hrana albă, considerată msi puțin sănătoasă, dar care își face efectul mai greu.

Citește și: Ce a făcut David Popovici cu primii bani câștigați din natație. Noul star al sportului românesc a obținut sume impresionante

David Popvovici a devenit al doilea înotător din toate timpurile care reușește să câștige aur la probele 100 și 200 m liber la aceeași ediție după americanul Jim Montgomery, care a reușit acest lucru în 1973, la prima ediție a Campionatelor Mondiale de la Belgrad.

Ce a răspuns David Popovici când a fost intrebat "Te crezi cel mai bun din lume?". Impresionant ce a putut să ... Baschetbalista Alessia Maria Raiciu a murit în ziua când a împlinit 18 ani. Destinul sportivei, curmat mult prea devreme...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x