Antena Căutare

Florin Raducioiu vorbeste despre anul petrecut ca director tehnic al Academiei Regal Sport Atletico Madrid si despre candidatura lui Ionut Lupescu

Florin Raducioiu vorbeste despre anul petrecut ca director tehnic al Academiei Regal Sport Atletico Madrid si despre candidatura lui Ionut Lupescu: “Vom reda fotbalul celor care il iubesc cu adevarat!”

- Florin, a trecut un an de cand esti din nou implcat in fotbalul romanesc. Un an de cand esti directorul tehnic al Academiei Regal Sport Atletico Madrid. Cum l-ai caracteriza in doar 3 cuvinte?

Inrebarea e buna pentru ca tot spuneau unii ca am fost somer in ultimii ani. Apropos, nu vreau sa mai dezvolt diferendul cu Razvan Burleanu. I-am raspuns si ma opresc aici. Legat de anul petrecut la Academia Regal Sport, a fost unul intens, bogat, promitator.

- De ce intens?

Pentru ca munca desfasurata la toate grupele a fost una foarte intensa, toti cei implicati aratand un profesionalism care m-a bucurat inca din primele zile petrecute aici. Am comunicat foarte bine atat cu conducerea Academiei, iar conditiile au fost excelente din toate punctele de vedere.

- De ce bogat?

A fost un an bogat in performante, anul in care Academia a castigat primele titluri nationale din istoria ei. Cel cu grupa 2002 si cel cu grupa 2004. A fost si castigarea Cupei Romaniei faza pe municipiul Bucuresti cu grupa 2009, care s-a transferat apoi in bloc la CSA Steaua. Nu in ultimul rand, au fost si cele 3 transferuri la FCSB, Robert Ion, Tudor Moldovan, Aurel Pirciu si Ovidiu Perianu, primul facnd parte din lotul lui Nicolae Dica entru meciul de Cupa de la Sibiu. Am putea pune aici si selectiile constant pe care le-au avut Radu Dragusin si Luca Florica la loturile national.

- De ce promitator?

Aici raspunsul nu poate fi decat unul singur: Academia Regal Sport s-a impus in zona de copii si junior atat la nivelul Capita;ei, cat si la nivel national. Cu o baza de pregatire printre cele mai moderne din Bucuresti, cu antrenori dedicati mie la suta in munca lor, ea are toate sansele sa deevina un al doilea experiment reusit dupa cel al Academiei Hagi. Si crede-ma, nu exagerez deloc. Timpul imi va da dreptate.

- La venirea la Academia Regal Sport ai spus, intr-o emisiune TV, ca unul din obiectivele tale era si sa faci posibil transferuri ale unor jucatori ai Academiei la cluburi puternice din strainatate.

Corect. Chiar daca acest lucru nu s-a intamplat pana acum, oferte au fost destule, crede-ma! De la bun inceput m-am intalnit cu Pochettino la Tottenham, am mers in Italia, in Spania, am facut multe legaturi. Astfel, au aparut si ofertele. Dar din diverse motive, si nu vreau sa intru in detalii, aceste nu s-au realizat. Cred ca mai este mult de lucrat la mentalitate in Romania incepand cu unii impresari si terminand cu unii parinti care nu vad interesul propriului copil, ci gandesc totul prin prisma banilor. Sunt sigur, chiar foarte sigur ca vor veni si aceste transferuir la cluburi mari, deoarece talente sunt in cadrul Academiei.

- Trecem acum la marea batalie pentru functia de presedinte al FRF. Prietenul tau de-o viata, Ionut Lupescu, a lasat locul de top de la UEFA si a revenit in prim-planul fotbalului romanesc, candidand impotriva lui Burleanu. Cum comentezi gestul sau?

Cum am spus si in timpul lansarii candidaturii, eu am crescut de mic alaturi de Ionut. De cand eram la Piti Varga la copii si juniorii lui Dinamo -Doamne, ce perioada a fost! - , apoi la echipa mare a lui Dinamo, Generatia de Aur, tot timpul am fost alaturi unul de celalalt. Si acum nu putea fi decat la fel. Il sprijin, cred ca am fost printre cei care l-au convins sa vina si sa se bata ca fotbalul sa redevina fotbal in Romania. Iar faptul ca el a plecat de la UEFA, unde era unul dintre manageri, pentru a reveni in fotbalul romanesc este sugestiv pentru dedicarea sa.

Florin Raducioiu vorbeste despre anul petrecut ca director tehnic al Academiei Regal Sport Atletico Madrid si despre candidatura lui Ionut Lupescu

- Va castiga Lupescu?

Da, cu siguranta! Ionut Lupescu va fi presedintele Federatiei Romane de Fotbal.

- Esti in echipa lui Lupescu si, in mod normal, vei ramane in stafful federal in cazul castigarii alegerilor. Ce functie speri sa ocupi?

Nu sunt alaturi de Ionut pentru vreo functie, nu fac ceea ce fac pentru asa ceva.

- Cum va arata fotbalul romanesc peste 4 ani?

Calificat la Campionatul European si, sper, la Campionatul Mondial. Va fi din nou al iubitorilor de fotbal si al oamenilor care au trait si traiesc pentru fotbal.

- Cum va arata Academi Regal Sport Atletico Madrid peste 4 ani?

La fel de profesionist, cu oameni dedicati la fel de mult muncii pe care o fac. Cu atributele acestea, vor fi sigur si performante care vor impune Academia, cum am mai spus, printre proiectele cele mai reusite ale fotbalului romanesc la nivelul copiilor si juniorilor. Acolo sus, alaturi de Academia Hagi!

Doliu în lumea sportului românesc. Un mare handbalist a murit. A cucerit bronzul olimpic... Răzvan Burleanu, încrezător înainte de lupta cu Ionuț Lupescu pentru șefia FRF: ”Suntem convinși că după 18 aprilie nu n...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x