Antena Căutare

Fostul antrenor al Simonei Halep, dezvăluiri în premieră despre procesul ei de dopaj. Când va avea loc audierea sportivei

Darren Cahill a vorbit deschis despre cazul de dopaj în care este implicată chiar fosta sa elevă și a întărit ideea că aceasta ar fi nevinovată. Cu toate acestea, fostul ei antrenor știe că sportiva românca va fi „pedepsită” pentru rezultatul testului antidoping de la US Open 2022.

colaj foto darren cahill si simona halep Galerie
Darren Cahill a făcut dezvăluiri în premieră despre cazul de dopaj în care este implicată fosta lui elevă, Simona Halep | Profimedia

Simona Halep se află în plin scandal de dopaj și este suspendată provizoriu pentru dopaj, după ce a picat un test antidoping pe durata US Open 2022. Cu toate acestea, fostul ei antrenor, Darren Cahill, a făcut o serie de dezvăluiri în premieră despre cazul ei și deși au încheiat colaborarea de câțiva ani, acesta susține că merge până în panzele albe susținând nevinovăția sportivei.

Ce spune Darren Cahill despre cazul de dopaj în care e implicată Simona Halep. Când va avea loc audierea spotivei

Invitat în cadrul unui podcast, Darren Cahill a abordat mai multe subiecte din tenisul mindial și cum era de așteptat, nu putea fi trecut cu vederea nici cazul fostei sale eleve. Acesta a vorbit despre momentele mai puțin plăcute pe care le traversează, în prezent, fostul lider mondial și a dat mai multe detalii despre viitoarea audiere a sportivei.

Potrivit spuselor sale, este convins de nevinovăția Simonei, însă susține că aceasta va plăti pentru substanța care i-a fost descoperită la testul antidoping, pentru că orice sportiv este răspunzător pentru ceea ce se găsește în corpul său.

„Mă gândesc mult la Simona și mă simt rău de fiecare dată din cauza experiențelor prin care trece. Nu am prea multe noutăți. Din ce înțeleg, în februarie va avea loc o audiere care îi va oferi șansa de a-și prezenta cazul.

Am înțeles că au găsit sursa contaminării. Nu sunt sigur dacă a fost în mâncare sau în suplimente, dar au aflat de unde a apărut”, a dezvăluit fostul antrenor al Simonei Halep.

„Am făcut o declarație despre cazul Simonei Halep și sunt dispus să mor lângă aceste cuvinte, datorită integrității sale și ADN-ului său. Nu există nicio șansă ca ea să trișeze.

E o femeie măreață și o persoană grozavă. Nu e nicio șansă ca ea să fi făcut lucrul greșit. Îi urez baftă. E adevărat că sportivii sunt responsabili de fiecare substanță care le intră în corp, iar Simona va plăti pentru greșeala asta”, a mai adăugat el.

La final, Darren Cahill a întărit ideea că vina nu îi aparține sub nicio formă sportivei și că trebuie descoperit, de fapt, cine se face răspunzător.

„Să sperăm că nu va fi mare pedeapsa, vina nu îi aparține. Nu a făcut nimic greșit. Sper că o companie a greșit, ori un medic, ori o persoană din WTA, ori o persoană din echipa ei nu și-a făcut treaba.

Sper ca cineva să își asume responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat, deoarece știm că Simona nu a fost vinovată. Sperăm să o revedem pe teren cât mai curând”, a mai adăugat el, în cadrul podcastului „The Big Deal”.

La momentul actual, Simona Halep are în spate o armată de avocați, care muncesc dă demonstreze că substanța interzisă, Roxadustat, nu a ajuns în corpul ei în mod involuntar. Situația însă este delicată, dar se pare întreaga echipă speră la un verdict favorbil. Cu toate aceste, până atunci, Simona Halep rămâne suspendată din tenis și contină să cadă în clasamentul WTA pentru că nu a mai intrat pe teren de câteva luni.

Olympique Marseille – PSG, LIVE exclusiv în AntenaPLAY, în optimile Cupei Franţei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x