Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Fotbaliştii din Bundesliga care au transmis mesaje după decesul lui George Floyd riscă să fie sancţionaţi

Fotbaliştii din Bundesliga care au transmis mesaje după decesul lui George Floyd, bărbatul de culoare ucis de un poliţist la Minneapolis, riscă să fie sancţionaţi de Comsia de Disciplină a Federaţiei Germane de Fotbal (DFB), informează lequipe.fr.

"Reglementările IFAB adoptate de DFB pentru sezonul 2019-20 indică faptul că echipamentul jucătorilor nu trebuie să aibă niciun slogan, mesaj, nicio imagine cu caracter politic, religios sau personal. Pentru orice infracţiune, un jucător sau o echipă va fi sancţionat de către organizatorul competiţiei, federaţia naţională sau FIFA. Prin urmare, este de competenţa Comisiei de Disciplină a DFB să se ocupe de aceste cazuri", a amintit DFB într-un comunicat de presă.

Această comisie va decide "în următoarele zile" cu privire la cazurile jucătorilor de la Schalke 04, Weston McKennie, şi Borussia Dortmund, Jadon Sancho şi Achraf Hakimi, care şi-au exprimat indignarea după moartea lui George Floyd, în timpul arestării sale în Statele Unite, primul purtând o benderolă şi ceilalţi doi dezvăluind mesaje pe tricouri, prin care cereau dreptate pentru victima agresiunii poliţiei.

În schimb, atacantul francez al echipei Borussia Monchengladbach, Marcus Thuram, care a pus un genunchi pe pământ după un gol şi a reluat astfel un gest făcut cunoscut de jucătorul de fotbal american Colin Kaepernick pentru a denunţa violenţa poliţiei împotriva populaţiei de culoare din Statele Unite, nu este vizat de această procedură.

"După primul său gol (n.r. - în timpul victoriei lui Gladbach împotriva echipei Union Berlin, duminică), el a pus genunchiul stâng pe pământ, privind spre sol, un gest deschis interpretărilor, dar care nu este împotriva regulilor", a clarificat DFB.

Şeful federaţiei germane a sugerat însă că este posbil ca jucătorii în culpă să scape de pedeapsă.

"Este intolerabil ca oamenii să fie discriminaţi din cauza culorii pielii lor, mă întristează când mor din cauza asta. Victimele rasismului au nevoie de solidaritatea noastră pentur toţi. Am cel mai mare respect pentru jucătorii care iau poziţie şi îşi manifestă solidaritatea, avem jucători responsabili ca ei şi sunt mândru de ei. Din punct de vedere moral, am înţeles complet ce au făcut în acest weekend", a declarat preşedintele DFB, citat în comunicatul de presă.

Sursa : news.ro

Recomandari