Antena Căutare

Fotbalistul nigerian care a murit pe teren avea malformatii la inima

Fotbalistul nigerian care a murit la inceputul lunii pe teren avea malformatii grave la inima care nu puteau fi depistate la un control de rutina. Acestea ar fi fost greu de diagnosticat chiar si cu analize amanuntite. Medicii legisti au incheiat autopsia, dar trupul sportivului zace la sediul IML de trei saptamani. Ambasada Nigeriei la Bucuresti sustine ca nu poate face repatrierea pentru ca se loveste de proceduri.

Moartea fotbalistului nigerian soca la inceputul lunii. Intr-o dupa-amiaza caniculara, s-a prabusit pe teren, la antrenament, sub ochii colegilor si ai antrenorilor. Medicii s-au chinuit o ora sa-l resusciteze, fara succes. Facuse un infarct miocardic, la 21 de ani. Din cauza unei afectiuni din nastere, spun acum legistii.

“Am constatat pe cordul fotbalistului nigerian o serie de afectiuni pe sistemul coronarian, numite bridginguri. In momentul in care el facea un efort fizic intens, inima se contracta. Si in momentul ala contracta si arterele astea. Tot ce era in jos, suferea”, a declarat doctorul Bogdan malinescu, seful Serviciului Medicolegal Ilfov.

Aceasta nu a fost singura afectiune gasita de medici. Ii lipsea o parte din structura naturala a inimii, artera retrocardiaca. Efortul fizic, caldura si factorii emotionali ar fi fost cauza infarctului suferit de fotbalist pe teren. Nici cele mai mari echipe de fotbal nu cer investigatii atat de amanuntite incat sa se poata descoperi malformatii precum cele pe care le avea nigerianul.

Autopsia trupului fotbalistului s-a incheiat pe 6 august, dar corpul inca se afla la IML. Reprezentantii ambasadei Nigeriei la Bucuresti spun sec ca s-au impotmolit in hartii: "Procedurile de repatriere sunt greoaie. Ambasada a inceput deja formalitatile in colaborare cu clubul de fotbal si cu Ambasada Romaniei in Nigeria. Corpul va fi repatriat cat de curand".

Masinile sport, interzise jucatorilor tineri de la Manchester United. Vezi aici de ce!... Ploaie de goluri in Cupa Romaniei: ACS Berceni - CS Buftea 31-0!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x