Antena Căutare

FOTO! Istoria se reconstruieste! Lucrari de modernizare la celebrul stadion Maracana

Celebrul stadion "Maracana" sufera lucrari de modernizare in vederea partidelor din Cupa Confederatiilor, dar si a meciurilor de la Campionatul Mondial 2014, din Brazilia.

Povestea stadionului Maracana incepe in 1948. Sapte arhitecti dau creion de la creion si fac o schita a unei arene noi pentru Campionatul Mondial din 1950. Planul e gata, asa ca lucrarile incep in dimineata zilei de 2 august 1948. "Mult zgomot si mult praf", isi aduc aminte brazilienii.

Nu s-a tinut cont de zi sau noapte. S-a lucrat non-stop. La mai putin de doi ani, pe 16 iunie 1950, avea sa se dispute primul meci pe Maracana. N-a mai fost timp de toalete, finisaje sau masa presei, dar FIFA s-a facut ca nu vede. Reprezentativa statului Sao Paolo s-a duelat cu cea din Rio de Janeiro. 3-1 pentru gazdele din Rio, cu Valdir "Didi" Pereira primul marcator.

Finala turneului din '50. Brazilia-Uruguay. Oficial, 173.000 de oameni au fost pe Maracana. Neoficial, undeva la 202.000. A fost, poate, cea mai trista zi pentru brazilieni. Uruguay s-a impus cu 2-1 si i-a luat titlul mondial nationalei "Selecao".

A trecut mult timp de-atunci. O multime de meciuri. O intreaga istorie. In zilele noastre, Brazilia castiga organizarea Cupei Confederatiilor 2013 si Campionatului Mondial 2014. Era clar pentru toata lumea ca Maracana va fi stadionul principal. Si mai clar era faptul ca arena nu avea conditiile necesare pentru evenimente de acest gen.

Modernizare. Inca o data schite. N-au mai fost sapte arhitecti, dar s-a dat drumul la treaba. Prin 2010. 79.000 e capacitatea de-acum. Lucrarile ar trebui sa fie finalizate pe 2 iunie 2013. Atunci cand era programat si amicalul Brazilia-Anglia. Numai ca reconstructia are ceva intarzieri, organizatorii avand emotii serioase pentru disputarea meciurilor din Cupa Confederatiilor, competitie ce urmeaza sa aiba startul la mijlocul lunii iunie 2013.

In ultima poza puteti vedea cum ar trebui sa arate Maracana pe 1 iunie 2013. Sanse?

sursa foto: Hepta

Luna plecarilor! Portsmouth isi pastreaza jucatorii doar in calendar... I-au furat vacanta! Reghecampf a plecat din Brazilia de frica hotilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x