Antena Căutare

GALERIE FOTO! Cel putin 74 de morti si peste 1.000 de raniti este ultimul bilant al tragediei din Egipt

Scene de groaza pe stadionul Port Said din Egipt. Cel putin 74 de persoane si-au pierdut viata si peste1.000 au fost ranite, in urma violentelor provocate de fani. Suporterii au invadat terenul, imediat dupa meciul Al Masry - Al Ahli, din campionatul inter, iar rezultatul a fost catastrofal. Este unul cele mai grave incidente de acest fel din istoria fotbalului.

Armata egipteana a fost trimisa aseara la Port-Said dupa ciocnirile violente care au urmat unui meci de fotbal, precedind o reuniune de urgenta a guvernului de azi, a relatat postul de televiziune public, citat de AFP.


Tragedia a inceput indata dupa fluierul final al meciului in care una din cele mai bune echipe din Cairo, Al Ahly, a fost invinsa, neasteptat, de formatia din Port Said, Al Masry. Insufletiti de rezultat, suporterii echipei locale au invadat si au atacat cu pietre si sticle jucatorii si galeria echipei din Cairo.



"Este cel mai mare dezastru din istoria fotbalului egiptean", a declarat pentru televiziunea de stat ministrul adjunct al Santatii, Hesham Sheiha.

Unul dintre jucatorii lui Al Ahli, Mohamed Aboutrika, a declarat pentru canalul TV al clubului: "Acesta nu e fotbal. E un razboi si oameni mor in fata noastra. Nu a existat nici un fel de protectie din partea fortelor de ordine, nici o ambulanta. Cer ca Federatia sa suspende campionatul. E o situatie oribila si nu trebuie uitat niciodata ce s-a intimplat astazi"

Un deputat al Fratilor Musulmani, majoritari in parlamentul recent ales, a calificat violentele de la Port Said drept "un mesaj al partizanilor fostului regim". Consiliul Militar a decretat trei zile de doliu national, iar parlamentul se intruneste astazi in sesiune extraordinara. Analistii cred ca incidentele nu sunt legate direct de situatia politica din Egipt, dar dezvaluie incapacitatea noilor autoritati de a mentine ordinea.

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO!

foto: EPA/ Intact Images

Boala a invins din nou! Iosif Kovacs, presedintele executiv al FC Brasov, s-a stins din viata la 57 de ani... Marseille, in finala Cupei Ligii Frantei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x