Antena Căutare

Guineea Ecuatoriala a castigat primul meci de la Cupa Africii pe Natiuni

Una din gazdele competitiei din acest an a reusit sa se impuna in meciul de deschidere, acumuland 3 puncte ce o pot propulsa din grupa la debut.

Guineea Ecuatoriala a debutat cu dreptul la Cupa Africii pe Natiuni din 2012, editie pe care o coorganizeaza alaturi de Gabon.

Pe Estadio de Bata, singura tara de pe continentul negru care are ca limba oficiala spaniola s-a impus cu 1-0 in fata Libiei, cea care a scapat in urma cu ceva timp de Muammar Gaddafi.

Gazdele au intrat mai bine in joc si au avut o bara in minutul 16 prin Edjogo-Ewono. A fost singura faza notabila a primei reprize.

Dupa pauza, Ihab si Zuway puteau marca pentru Libia in aceeasi faza, insa golul avea sa fie reusit de cei din Guineea Ecuatoriala: in minutul 87 Balboa a profitat de o pozitionarea gresita a defensivei libiene si l-a executat pe Abboud.

Putea fi 2-0 , insa sutul rezervei Ekanga din prelungiri a nimerit bara. Libia putea egala in ultmimul minut, insa Al Sharif a preferat sa cada in careul advers in loc sa continue faza.

Guineea Ecuatoriala va disputa urmatorul meci din grupa impotriva Zambiei, in cazul unei victorii fiind deja calificata in sferturi.

Foto: Intact Images / EPA

Noi pasi gresiti pentru Chelsea si Liverpool. Vezi rezultatele din Anglia!... Mourinho, criticat pentru antifotbalul aratat cu Barcelona...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x