Căutare Live

Handbal masculin: Romania, locul 25 in ierarhia EHF inaintea preliminariilor CE 2014

Reprezentativa de handbal masculin a Romaniei se afla pe pozitia 25, cu 76 de puncte, in clasamentul continental, a anuntat de Federatia Europeana de Handbal inaintea preliminariilor CE din 2014, conform Mediafax. Lider in acest top este Danemarca(416 puncte), urmata de Croatia si Franta, ambele cu cate 384.

Ierarhia EHF a fost intocmita in baza rezultatelor obtinute la ultimele doua editii ale Campionatului European (2010 si 2012), dar si la Campionatul Mondial din 2011.

Potrivit anuntului EHF, 9 martie este data limita pentru inscrierea echipelor nationale in preliminarii, care se vor derula in doua faze. Prima, cu tragere la sorti in 28 martie, programeaza turnee, intre 8 si 10 iunie. In faza a doua se vor forma sapte grupe a cate patru echipe, tragerea la sorti a acestora fiind programata in 20 aprilie.

La turneul final al CE din 2014, gazduit de Danemarca intre 16-26 ianuarie, vor participa 16 echipe. EHF a schimbat si sistemul de calificare directa. Astfel, doar Danemarca este calificata direct, in calitate de natiune organizatoare, nu si campioana editiei precedente. Din faza a doua a preliminariilor se vor califica primele doua clasate, 14 echipe in total, iar a 15-a va fi cea de pe locul 3, cu cea mai buna linie de clasament, doar in intalnirile cu primele doua clasate din respectiva grupa.

In faza a doua a preliminariilor vor participa direct Serbia, Croatia, Spania si Franta, care sunt deja calificate la CM din 2013. Acestora li se vor alatura cele care au obtinut calificarea in play-off-ul Mondialelor de anul viitor. Printre acestea nu se numara si Romania, care a ratat calificarea in play-off, in favoarea echipei Belarus.

Primele trei clasate la CE din 2014 se vor califica direct la CM din 2015, care va fi gazduit de Qatar.

Vezi lotul Romaniei pentru amicalul cu Uruguay!... Sefii lui Beskitas si-au anuntat demisiile, dupa depunerea candidaturii la TFF a presedintelui clubului Yildirim Demiror...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri