Antena Căutare

Ionuţ Stroe: Sportivii sunt exemplu public / Încă nu vor fi spectatori la competiţii, acţionăm cu precauţie

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat, joi, că sportivii sunt un exemplu public de disciplină şi de respectare a regulilor, el precizând, la o vizită la complexul sportiv Snagov, că le mulţumeşte şi îi felicită.

Stroe a menţionat că acum sportivii au posibilitatea de a părăsi cantonamentul şi de a primi vizite.

Ministrul a vorbit şi despre posibilitatea ca la competiţiile sportive să fie spectatori, însă a spus că deocamdată nu se pune problema.

Ionuţ Stroe a făcut referiri şi la o întâlnire pe care a avut-o cu Gheorghe Hagi, în care tehnicianul i-a vorbit despre cum se poate îmbunătăţi situaţia în privinţa formării de jucători.

“Sunt tare mândru astăzi pentru că practic trecem la o nouă etapă de relaxare, în care permitem şi acestor mari campioni ai României care o lună au fost izolaţi şi au fost testaţi succesiv şi au respectat cu mare rigurozitate condiţiile descrise de noi să îşi reia partea vieţii sociale. Pot să iasă. Trebuie să fim în continuare precauţi, dar relaxăm uşor condiţiile pe care tot noi le-am scris acum o lună şi ceva. Pentru un sportiv de înaltă performanţă este dramatic ca timp de trei luni de zile să îţi întrerupi pregătirea, să stai două luni acasă, iar apoi o lună în cantonament în condiţii stricte. Aceşti campioni ai României sunt exemplu public. Mi-am dorit să fiu alături de ei pentru a le mulţumi şi pentru a-i felicita. Sunt foarte mândru că toţi sunt sănătoşi şi că au toate condiţiile necesare marii performanţe. Aceşti sportivi pot părăsi acest cantonament care până acum era închis, pot să meargă în oraş, la familii. Pot să fie vizitaţi. Bine, după nişte reguli foarte atent descrise de noi. Sunt oameni disciplinaţi, ştiu foarte bine ceea ce fac şi respect întru totul regulile”.

El a menţionat că la centrul de la Izvorani situaţia este la fel ca la Snagov: “Îi mulţumesc domnului preşedinte Covaliu pentru că acelaşi lucru care s-a întâmplat aici s-a întâmplat şi la Izvorani, în Centrul Naţional Olimpic, unde la fel loturi ale altor discipline sportive s-au antrenat în această perioadă de pandemie în regim de testare şi izolare, iar rezultatele sunt identice, zero cazuri. S-a protejat sănătatea sportivilor”.

Stroe consideră că la competiţii există posibilitatea să se înceapă primirea de spectatori, însă nu acum şi “cu distanţare”. “Încă nu, acţionăm cu precauţie. Lucrăm la scenariile care vor descrie cadrul legal. Deocamdată nu, în viitoarele etape există posibilitatea să facem acest lucru. La fel ca şi cluburile, şi spectatorii îşi doresc acest lucru, şi eu îmi doresc. Există o masivă aşteptare publică. Momentul, când va veni el, va fi în direct relaţie cu evoluţia pandemiei. Cifrele pandemiei trebuie să coboare ca să facem acest lucru. Există posibilitatea să se înceapă cu o distanţare. Procentul s-ar putea să fie undeva la zece la sută. La un loc ocupat, trei libere”.

Ministru a declarat că şi-ar dori să se materializeze ceea ce i-a transmis Gheorghe Hagi atunci când a discutat cu el. “Am transmis premierului câteva măsuri care ar trebui să fie adoptate acum. Încerc să împrumut idelile acestui om, pentru că politica dânsului la nivel de pregătire şi formare este un exemplu care trebuie multiplicat. Hagi este un om de la care cu siguranţă am foarte multe de învăţat”, a adăugat Stroe.

Ionuţ Stroe a vizitat joi Complexul Sportiv Național Snagov, pentru a marca astfel cea de-a treia etapă a măsurilor de relaxare. Au fost prezenţi şi Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, şi Elisabeta Lipă, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj. Ministrul le-a vorbit sportivilor din cadrul federaţiei de canotaj despre noile măsuri de relaxare, care le permit ca de joi să se antreneze normal.

Sursa : news.ro

Naţionala de handbal feminin, în grupa D, cu Norvegia, Germania şi Polonia, la Campionatul European din acest an... Covaliu: Aven zero cazuri de coronavirus. Am trecut cu bine de primele două etape...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x