Antena Căutare

Iulian Patea si Remus Tudor, campioni balcanici la sarituri cu schiurile

Iulian Patea si Remus Tudor s-au impus in ambele etape ale Campionatului Balcanic de sarituri cu schiurile, competitie desfasurata la Valea Carbunarii din Rasnov, pe o trambulina cu punctul de constructie la 64 de metri (K64), informeaza Mediafax.

"Doisprezece sportivi ai echipei nationale de sarituri cu schiurile, sponsorizati de OMV, patru din Ucraina si doi din Olanda au participat la aceasta competitie. Trambulinele de sarituri cu schiurile de la Rasnov fac parte din proiectul de infrastructura sportiva al programului , lansat in anul 2007 de catre OMV si Federatia Romana de Schi-Biatlon", se precizeaza intr-un comunicat de presa.


Campionatul Balcanic de sarituri cu schiurile a fost organizat de Federatia Romana de Schi-Biatlon sub egida Federatiei Internationale de Schi, in parteneriat cu Primaria Rasnov. Centrul din Valea Carbunarii gazduieste trei trambuline de sarituri cu schiurile cu punctul de constructie la 15, 35, respectiv 64 de metri, primele din Romania si sud-estul Europei la standardele Federatiei Internationale de Schi.

In prima etapa, (disputata sambata) Iulian Patea a castigat titlul de campion balcanic la varsta de 15 ani, sportivul fiind legitimat la CSS Dinamo Rasnov (207,9 puncte). Remus Tudor (CSS Brasovia) si Eduard Torok (CSS Dinamo Rasnov) au incheiat pe doi, respectiv trei.

Cea de-a doua etapa a competitiei desfasurata duminica, 12 februarie, l-a avut drept castigator pe Remus Tudor, cu un total general de 236,1 puncte. Acesta a inregistrat si cea mai lunga saritura din concurs, de 70 metri. Podiumul a fost completat de Iulian Pitea, care a inregistrat un total de 223,2 puncte si Valentin Robert Tatu, in varsta de 16 ani, legitimat la CS Dinamo Brasov, cu un punctaj de 218,7 puncte.

Alaturi de sportivii romani care s-au clasat pe podium, Romania a mai fost reprezentata la Campionatul Balcanic de urmatorii membri ai lotului national: Stefan Blega (14 ani, CSS Brasovia), Szilveszter Kozma (20 ani, CS Dinamo Brasov), Adrian Vornicu (17 ani, CSS Dinamo Rasnov), Alexandru Mocanita (16 ani, CS Dinamo Brasov), Szilard Gal (18 ani, CS Dinamo Brasov), Sorin Mitrofan (13 ani, CSS Brasovia), Ovidiu Baila (16 ani, CSS Brasovia), Adrian Grigore (16 ani, CSS Brasovia).

foto: lessonopoly.org

Bayer Leverkusen - Barcelona 1-3 / Sanchez trimite catalanii in sferturi... Vezi lista stranierilor convocati pentru amicalul Romania - Uruguay!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x