Antena Căutare

Jean-Michel Aulas, furios după ce liga a pus capăt campionatului: Vom solicita daune de zeci de milioane de euro

Jean-Michel Aulas, preşedintele clubului Olympique Lyon, clasat pe locul 7 şi rămas în afara cupelor europene după ce liga profesionistă a pus capăt campionatului Franţei, ameninţă că va da în judecată forurile fotbalistice şi va solicita daune de zeci de milioane de euro.

"Este dificil să dai detalii despre procedurile care vor fi multiple. Ar fi de dat un anumit număr de elemente celor care sunt atacaţi pentru a se apăra mai bine. Contestăm trei puncte. Oprirea campionatului decisă de LFP, pe baza unui anumit număr de informaţii care nu sunt decrete de stat, în special cu ultimele declaraţii ale ministrului (n.r. - Sporturilor, Roxana Mărăcineanu) cu privire la faptul de a putea juca în spatele uşilor închise şi în faţa a mai puţin de 5.000 de oameni (n.r. - din august). Liga s-a grăbit să oprească campionatul. Am imaginat un anumit număr de alte scenarii, cu play-off-uri care ar fi putut interesa un anumit număr de difuzori. Concurenţii noştri europeni vor relua fotbalul, Germania şi alţii probabil. Vedem că această clasificare nu este logică. Nu vreau să atac un club mai mult decât altul, dar Nice (n.r. - locul 6) a jucat mai mult decât noi acasă şi nu s-a confruntat cu PSG decât o singură dată, în timp ce Lyon a jucat de două ori. Nu este o decizie fără consecinţe, ca pentru amatori. Există provocări considerabile. În ultimii zece ani, OL a recuperat de cel puţin de trei ori diferenţa faţă de locul al doilea, când erau cu mai mult de zece puncte în urmă. Este o pierdere de şanse foarte importantă, evaluată (financiar). O vom solicita sub formă de daune, care se ridică la mai multe zeci de milioane de euro", a declarat conducătorul clubului la care evoluează portarul Ciprian Tătăruşanu, într-un interviu telefonic pentru AFP şi Le Progres.

Liga Profesionistă de Fotbal din Franţa, LFP, a anunţat oficial, joi, închiderea sezonului 2019/2020 al campionatului, iar echipa PSG, lider în clasament la momentul întreruperii, a devenit campioană, cu zece etape nedisputate din acest sezon.

Amiens şi Toulouse, clasate pe locurile 19, respectiv 20, au retrogradat în liga a doua, iar Lorient şi Lens, clasate pe primele două locuri în eşalonul secund, au promovat în Ligue 1.

Pentru că finalele cupelor ligii şi Franţei nu s-au desfăşurat, Reims (locul 5) şi Nice (locul 6) vor însoţi Lille (locul 4) în Liga Europa, iar în Liga Campionilor vor participa, în afară de PSG, Olympique Marseille (locul 2) şi Rennes (locul 3).

Olympique Lyon a ocupat locul 7, la un punct de Reims şi Nice.

Guvernul a anunţat că până la sfârşitul lunii iulie nu va exista nicio competiţie pe teritoriul Franţei din cauza pandemiei de coronavirus, astfel că liga profesionistă a fost nevoită să oprească definitiv sezonul Ligue 1.

Sursa : news.ro

Cancelarul Angela Merkel a anunţat că decizia privind reluarea campionatului în Germania va fi luată la 6 mai... Preşedintele clubului Amiens, retrogradat din Ligue 1: O decizie nedreaptă, mă voi lupta cu toată puterea pentru a ne ap...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x