Antena Căutare

JO 2012: Roxana Cocos a castigat medalia de argint la haltere

Clasata abia a patra dupa stilul smuls, Roxana Cocos a revenit in forta la stilul aruncat si a urcat pe treapta a doua a podiumului.

La stilul smuls, Roxana Cocos a ridicat fara mari emotii 108 kilograme la prima incercare, 111 la a doua si 113 la cea finala, fiind devansata de sportiva nord-coreeana Jong Sim Rim, de Dzina Sazanavets din Belarus si de Anna Nurmukhametova din Kazahstan.

A urma insa stilul aruncat, unde sportiva noastra a bifat 138 de kilograme la prima incercare, iar apoi s-a pastrat pentru 143 de kilograme. Sportiva din Belarus s-a oprit la 141 de kilograme, iar cea din Kazahstan nu a putut sa treaca de 136 de kilograme. O alta sportiva din Belarus a ridicat 143 de kilograme la ultima incercare si a urcat in fata romancei.

Roxana a ridicat si ea 143 de kilograme si le-a egalat pe cele doua sportive din Belarus, asigurandu-si medalia de argint pentru ca a fost mai usoara decat adversarele sale. La ultima incercare, Roxana Cocos a atacat aurul, incercand sa ridice 146 de kilograme, dar a ratat si a terminat concursul cu un total de 256 de kilograme.

Medalia de aur a revenit sportivei din Coreea de Nord, care a ridicat 146 de kilograme pentru un total de 261 de kilograme.

Bronzul i-a revenit Marynei Shkermankova din Belarus, care a adus astfel prima medalie a delegatiei tarii sale.

Roxana Cocos, legitimata la clubul Steaua, a adus Romaniei a doua medalie la haltere, dupa bronzul lui Razvan Martin de marti seara.

Romania are acum sase medalii la JO 2012: una de aur (Alin Moldoveanu - pusca aer comprimat 10 m), trei de argint (Roxana Cocos - haltere, cat. 69 kg, Alina Dumitru - judo, cat. 48 kg si Corina Caprioriu - judo, cat. 57 kg) si doua de bronz (echipa feminina de gimnastica, Razvan Martin - haltere, cat. 69 kg).

Sursa: jo2012.antena3.ro

FOTO: EPA / Intact Images

Antena 1 transmite meciurile de pe teren propriu ale echipei nationale din preliminariile CM 2014... Istorie la Jocurile Olimpice! Venezuela ia primul aur si Norvegia prima medalie la scrima...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x