Antena Căutare

Lovitură de proporții: România, OUT de la Cupa Mondială ? Federaţia Internaţională de Rugby cere rejucarea meciului dintre Belgia şi Spania, care i-a trimis pe "Stejari" în Japonia

Lovitură de proporții pentru rugby-ul românesc. Deși s-a calificat la Campionatul Mondial de Rugby din Japonia, naționala României poate rata turneul final care se va disputa în 2019. ”Stejarii” au ajuns la CM, după ce Spania a pierdut surprinzător în Belgia, dar Federația Internațională de Rugby face o cerere-șoc: rejucarea meciului Belgia - Spania.

În această seară, Federaţia Internaţională de Rugby a dat publicităţii un comunicat în care tratează controversele iscate după meciul dintre Belgia şi Spania, care a trimis România la Cupa Mondială. Belgienii s-au impus cu 18-10, însă ibericii au acuzat arbitrajul românului Vlad Iordăchescu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

World Rugby a fost îngrijorată profund de circumstanţele legate de meciul Belgia – Spania, un meci decisiv în cadrul calificării la Cupa Mondială. Mai exact, îngrijorările sunt legate de procesul şi percepţia numirii de către Rugby Europe a unei brigăzi de arbitri care nu era neutră în contextul calificării şi că nu s-a acţionat în raport cu rezervele exprimate de Spania cu privire la delegare.

Recunoscând responsabilitatea Rugby Europe de a judeca evenimentele din propria competiţie, având în vedere contextul şi importanţa jocului, World Rugby a acţionat imediat pentru a solicita informaţii referitoare la problemele de mai sus de la Rugby Europe şi de la echipele participante. Având în vedere toate informaţiile disponibile, Comitetul Executiv al World Rugby şi Consiliul pentru Cupa Mondială de Rugby consideră că o rejucare ar fi în interesul rugbyului, se arată în comunicatul Federației Internaționale.

În ultima etapă a calificărilor, România a pierdut cu Georgia, 16-25, dar rezultatul dintre Belgia și Spania a făcut ca "stejarii" să rămână printre țările care sunt prezente la toate ediţiile competiţiei. Dacă vor merge la Mondiale, tricolorii vor face parte din grupa A la Cupa Mondială de anul viitor, alături de Irlanda, Scoţia, Japonia şi o echipă venită din barajele de calificare.

Deși World Rugby recomandă ca meciul să fie rejucat, decizia va fi luată de o comisie independentă.

FCSB - CS ”U” Craiova LIVE VIDEO ONLINE... Biletul Zilei 06.04.2018. Ponturile sigure de vineri ne aduc profitul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x