Antena Căutare

Lucian Bute, invingator daca face contestatie?

Lucian Bute ar putea sa obtina anularea partidei de la Nottingham, intrucat unul dintre membrii staff-ului lui Froch, a patruns in ring in timp ce arbitrul inca il numara pe roman si nu anuntase finalul meciului. Ipoteza a fost lansata de jurnalistul american Scott Gilfoid, care a scris un articol pentru site-ul boxingnews24.com.

Astfel, Gilfoid spune ca pugilistul roman ar putea sa-si recapete centura fara a mai fi nevoie de un nou meci.

"Vad multi fani ai lui Carl Froch cum se bucura pentru asa-numita victorie impotriva campionului IBF Lucian Bute, noaptea trecuta, insa pentru mine cu greu poate fi numita victorie. Nu stiu cum se conduc luptele in Marea Britanie, insa in restul lumii un luptator este descalificat cand cineva din echipa sa intra pe ring in timp ce meciul este in curs de desfasurare", scrie americanul.

Eddie Hearn, promoter din echipa lui Froch, a intrat pe ring in timp ce Bute se afla la podea, fiind numarat de arbitru, lucru interzis in box, aminteste Scott. "Arbitrul abia ajunsese la 3 cand Hearn a patruns in ring si a inceput sa-l imbratiseze pe Froch", spune Gilfoid.

"Ce naiba a fost acolo? Nu stiu cum e boxul in Anglia, dar regulile sunt reguli peste tot! Froch ar fi trebuit sa fie descalificat si Bute sa fie declarat invingator. Exista si un precedent in SUA, cu Carlos Molina", continua jurnalistul pe boxingnews24.com.

"Bute mai are insa o sansa. Poate sa se adreseze celor de la IBF si acestia sa decida la "masa verde" ca meciul sa fie anulat. Dar probabil romanul n-o sa faca asta", mai scrie Scott Gilfoid.

Americanul spune ca Lucian Bute ar trebui sa depuna contestatie la IBF si are sanse sa castige meciul, insa nu crede ca romanul va alege sa faca asta.

"Stiu ca probabil Bute nu o sa faca acest lucru si nu o sa protesteze la Federatia Internationala de Box, insa daca ar face-o ar avea o sansa buna ca victoria lui Froch sa se transforme total. Din punct de vedere tehnic, Froch trebuia sa fie descalificat, daca arbitrul ar fi realizat ce se intampla cat timp statea cu spatele spre coltul lui Froch", concluzioneaza Scott Gilfoid.

Sambata noapte, Lucian Bute si-a pierdut centura de campion mondial IBF la categoria supermijlocie, dupa ce a fost invins prin KO de Carl Froch in runda a 5-a a partidei disputate in Anglia la Nottingham.

Sursa: Jurnalul National

VIDEO! Leonard Doroftei: "Bute avea nevoie de meciuri mai bune"... VIDEO! Aventura lui Horia Colibasanu spre cel mai periculos varf din lume s-a incheiat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x