Antena Căutare

Mariana Bitang: „Daca pragul de 30 de ani pentru renta ramane, pierdem lotul pentru Olimpiada”

Antrenoarea lotului olimpic de gimnastica a criticat proiectul de lege prin care medaliatele la Jocuri Olimpice ar urma sa isi primeasca renta viagera doar dupa varsta de 30 de ani si a atras atentia asupra efectelor pe care le-ar putea avea adoptarea acestuia.

Simona Amanar (32 de ani) s-a alaturat si ea gimnastelor in activitate si a criticat propunerea ca medaliatele olimpice sa intre in posesia rentei viagere abia dupa ce implinesc varsta de 30 de ani: „Mi se pare normal ca renta sa fie acordata imediat dupa retragerea din activitate. Daca o gimnasta se accidenteaza la 15 ani ce face pana la 30?"

Invitat in emisiune, Catalin Tolontan a spus ca au existat anumite abuzuri in ceea ce priveste aceasta lege: „Au fost sportivi care s-au retras imediat dupa ce au luat medalie, au stat 2 ani acasa, au luat renta viagera, apoi au revenit in competitie." Amanar a replicat ca Marian Dragulescu si Catalina Ponor sunt singurii gimnasti care au procedat asa.

O alta campioana la gimnastica, Maria Olaru a intervenit si ea in emisiune si a spus ca e siderata de insistenta cu care se doreste modificarea pasajelor din lege referitoare la renta viagera pentru medaliatii olimpici: „ganditi-va ca sunt multi medaliati olimpici care nu au implinit 30 de ani si au credite la banci, bazandu-se pe acele rente!"

Mariana Bitang a intervenit telefonic si a sustinut ca lotul tehnic a fost de acord cu ridicarea varstei la care se acorda renta, pentru ca gimnastele sa nu devina pensionare de la 18, dar ca nu are nicio contributie la actualul proiect cu varsta minima de 30 de ani. Singurele propuneri au fost ca inainte de a obtine renta, o gimnasta sa parcurga un ciclu olimpic complet. De asemenea, antrenoarea a sustinut ca majoritatea gimnastelor isi incheie cariera cel tarziu la 20 de ani, exceptiile fiind foarte putine si ca daca legea se modifica si pragul de 30 de ani ramane, Romania va pierde majoritatea lotului pentru Jocurile Olimpice din 2012.

Fosta canotoare Elisabeta Lipa i-a reprosat la telefon lui Catalin Tolontan mai multe articole scrise de acesta in 2004, in care ei i se reprosa revenirea in activitate dupa ce beneficiase de renta viagera: "Am participat la 6 Olimpiade iar multe dintre ele le-am dedicat Congreselor. Cand m-am intors am renuntat la renta. Nu mi se pare normal ca un sportiv sa fie criticat pentru beneficile pe care le are de la stat. El munceste 4 ani pentru o medalie. Nu stiu cine a fixat limita de varsta pentru renta, dar sper ca aceasta sa fie modificata in functie de disciplina. Ce inseamna 70 000 de euro si o masina daca le impartim la 4 ani? Muncesti atat timp si dupa un minut poti sa te bucuri sau sa plangi".

Foto: Hepta

Jorge Costa se teme de arbitri: "Sper sa greseasca mai putin decat in meciul cu Dinamo!"... FIFA va testa la Campionatul Mondial al Cluburilor o noua metoda antidoping...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x