Antena Căutare

Miercurea Ciuc: Un jucator de hochei, batut si umilit de Ziua Nationala a Romaniei pentru ca e ROMAN!

Singurul jucator de nationalitate romana care se pregatea cu Nationala de hochei Under 16 a fost batut si umilit la Miercurea Ciuc, chiar de 1 Decembrie. Victima, in varsta de 15 ani, este sportiv legitimat la Steaua. Scandalul este anchetat si de Comitetul Olimpic Roman. Sefii Comitetului spun ca lotul de hochei ar putea fi desfiintat din cauza scandalului.

UPDATE! Consiliul pentru Combaterea Discriminarii a deschis o ancheta in cazul jucatorului roman de hochei batut, considerand ca incaierarea a inceput din motive etnice.

Incidentul a avut loc in vestiar, dupa antrenamentul de seara. A doua zi dupa incident, jucatorul a parasit lotul, iar tatal sau a anuntat imediat federatia printr-o scrisoare.

Cosmin Marinescu (component al echipei nationale de hochei U16 a Romaniei) a fost umilit in vestiar de coechipierii sai de etnie maghiara (lovit cu prosoapele si injurat) pentru simplul motiv ca este roman.

"Unul dintre baieti, Antal Alfred, m-a injurat in maghiara, iar eu l-am rugat sa spuna ce are de spus in romana, ca tot e ziua Romaniei si ca ei sunt tot romani", scrie victima in memoriul trimis prin intermediul tatalui sau.

"Atunci mai multi au inceput sa strige ca ei nu sunt romani si au spus cuvinte urate la adresa Romaniei. Mai apoi, la dus, au stins lumina si m-au lovit din toate partile cu prosoapele ude", a mai marturisit sportivul.


Federatia Romana de Hochei confirma incidentul

''A fost un incident unde un copil - Marinescu - care a fost si este component al lotului olimpic ce se pregateste pentru FOTE 2013, a fost plesnit cu prosoapele umede in vestiar, probabil injurat, s-au rostit cuvinte grele, (...) atitudine care nu are cum sa fie trecuta cu vederea. Nu s-a ajuns la bataie, nu a fost batut, mai mult a fost umilit", a declarat Barna Tanczos, presedintele FRH.

"Este un incident extrem de regretabil, o atitudine inacceptabila din partea unor copii. Cu siguranta vor fi sanctionaţi de Comisia de etica a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. (...) Deci este o situatie delicata, astept ancheta Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, pentru ca noi am facut ancheta noastra la Federatie si vom pune la dispozitia Comisiei rezultatele, propunerile si solutiile", a completat Tanczos.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

FC Zurich - FC Vaslui 2-0 / Moldovenii rateaza calificarea... Eto'o, suspendat 7 etape din nationala Camerunului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x