Antena Căutare

Motivul pentru care David Popovici înoată de cele mai multe ori pe culoarul 4 în finalele competițiilor. Cum îl influențează

La finalele campionatelor de natație David Popovici poate fi văzut de cele mai multe ori pe culoarul al patrulea. Recent, „Racheta” a explicat cum îi influențează performanța această poziție.

Colaj cu David Popovici Galerie
David Popovici înoată de cele mai multe ori pe culoarul 4 în finală, pentru că se califică primul | Profimedia

După ce la cei 17 ani ai săi a devenit starul natației mondiale, David Popovici a oferit detalii despre programul său, dar și despre experiențele sale competiționale. Invitat la podcastul Fair Play, David Popovici a vorbit despre avantajele sportivului care înoată pe culoarul al patrulea.

David Popovici poate fi văzut adesea în finalele competițiilor de natație pe culoarul al patrulea, pentru că acela este locul sportivului care se califică în ultima fază a competiției cu cel mai mare punctaj. Această poziție implică un avantaj, în comparație cu locurile de la marginea bazinului.

Citește și: David Popovici s-a retras din finala probei de 400 de metri liber! Ce s-a întâmplat cu tânărul de 17 ani

Ce spune David Popovici despre trișatul în natație

Întrebat dacă se poate trișa în sportul pe care îl practică, David Popovici a povestit că nu prea se poate trișa, având în vedere că au o tabelă electronică ce se declanșează automat când e atinsă de înotători. Vorbind despre doping, David Popovici a amintit despre numeroasele teste anti-doping la care este supus:

„Dopingul se practică în orice sport care ține de efortul fizic într-o anumită măsură. Eu unul fac o grămadă de teste anti-doping. Teste care vin la întâmplare. Pot și acum să mă sune să mă întrebe unde sunt și să mă aștepte acasă să ofer o probă de sânge și una de urină. Și nu pot spune nu pentru că pot primi o penalizare. E necesar ca aceste corpuri anti-doping să funcționeze pentru că în sport e important să menții un nivel ridicat de corectitudine. Eu am aplicație care spune unde sunt de fiecare dată, iar Agenția Națională Antidoping știe unde mă găsește. Sunt mai multe entități care știu unde sunt”, a explicat David Popovici.

Citește și: Ce a răspuns David Popovici când a fost intrebat "Te crezi cel mai bun din lume?". Impresionant ce a putut să zică la 17 ani

Cum îl influențează pe David Popovici faptul că înoată pe culoarul 4 în finalele competițiilor de natație

Întrebat dacă culoarul pe care înoată îi influențează performanța, David Popovici a explicat cum îl avantajează pe al culoarul al patrulea și cum este dezavantajat înotătorul care înoată pe ultimul culoar, al optulea.

Citește și: David Popovici este cel mai rapid înotător din lume. Reacția lui Cesar Cielo, sportivul care deținea recordul mondial de 13 ani

„Cel mai bun clasat în finală întotdeauna va fi pe culoarul 4. Al doilea e pe 5, al treilea e pe 3 și așa mai departe. Pe 8, de la margine, e considerat cel mai slab și e în margine. Contează pentru că cel de pe culoarul 8 va primi foarte multe valuri venind dintr-o singură direcție, după care izbindu-se în perete și venind înapoi. Așa că va fi un pic mai afectat de valuri, mai ales dacă cei de pe culoarele centrale sunt un pic mai corpolenți sau masivi”, a explicat David Popovici.

David Popovici a cucerit opt medalii de aur în trei luni. La CE de la Roma, David Popovici a obținut aurul atât la 100 de metri, cât și la 200 de metri.

Care ar fi fost cauza morții sportivei Alessia. Ce au scris medicii legiști pe fișa de deces a tinerei baschetbaliste... Ce hobby-uri are David Popovici și cum se va pregăti pentru examenul de Bacalaureat. „Racheta” intră de la toamnă în cla...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x